Ognjen Vranješ osuđen uslovno na osam mjeseci zatvora

Zbog poticanja nasilja

Ognjen Vranješ osuđen uslovno na osam mjeseci zatvora

Endin Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ognjen Vranješ, ovih dana ponovo je glavna tema u grčkim medijima koji prenose da je uslovno osuđen na osam mjeseci zatvora.

Grčki mediji su prenijeli da je igrač Anderlechta osuđen uslovno na osam mjeseci zavora zbog poticanja nasilja na društvenim mrežama, a sve to se dešavalo dok je igrao u Grčkoj.

Ova vijesti iznenadila je i belgijsku javnost koja je prenijela informacije vezane za igrača Anderlechta, ali je navedeno da to ne ugrošava njegov status jer je uslovna kazna.

Međutim, ukoliko Vranješ bude napravio isti prekršaj onda će morati u zatvor, te će kazna biti drastično veća. Bh. reprezentativac je putem komentara na Facebooku svašta pisao, a iako je to izbrisao dobio je kaznu za poticanje nasilja putem društvenig mreža.

Top Komentari

mlacenica1
Sad kao citaoci sokirani njegovim ponasanjem, a 90% komentara ovdje, na clancima na Facebooku I na forumu su govor mrznje i poticanje na nasilje. Jedva cekam dan kad ce ovi sa portala, a pogotovo s klixa isporuciti ip adrese na upit Sipe I kad ce hejterima redom zakucati na vrata kao sto su Ognjenu.
22 0
amarosim
debil,debil
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi