Bruka juniora protiv Holandije
Katastrofalno je ekipa koju sa klupe predvodi Slaven Musa odigrala i ovaj meč i na kraju je doživjela težak poraz. Očajno odigrana utakmica i na kraju pravi debakl

Težak poraz

Bruka juniora protiv Holandije

Midhat Šljivak

Juniorska fudbalska reprezentacija BiH doživjela je težak debakl u susretu 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a ekipu Slavena Muse pregazila je Holandija sa 6:0.

Nakon poraza od Irske (3:1) danas je našoj selekciji igrao samo trijumf kako bi ostali u igri za plasman u Elitni krug kvalifikacija.

Međutim, ne samo da bh. tim nije izgubio već je doživio pravi debakl i ekipa na čelu sa Slavenom Musom je obrukana.

Već nakon devet minuta ovaj meč je bio gotov. Redan je u 5. minuti doveo Holandiju u vodstvo, da bi isti igrač četiri minute kasnije pogodio sa penala za 2:0.

Bez primljenog gola izdržali smo do 30. minute kada je Ihattaren pogodio za 3:0, da bi Redan trećim golom u 38. minuti pogodio za 4:0 na poluvremenu.

Nastavak donosi još dva gola u mreži naše selekcije. U 60. minuti Timber je povećao prednost na 5:0, a fantastični Redan u 77. minuti četvrtim golom donosi Holandiji uvjerljivu pobjedu od 6:0.

BiH se tako oprostila od kvalifikacija, a dalje iz naše grupe idu Irska i Holandija.

Tim Slavena Muse u posljednjem kolu igra protiv Farskih Ostrva.


Kvalifikacije za EP, 2. kolo:

Holandija - BiH 6:0

Holandija: Schrepen, Timber, Geertruida, Pierie (od 65. Botman), Castillo, Reis, Ihattaren (od 56. ter Haar Romeny), Gravenberch, Redan, Kokcu (od 57. Ekkelenkamp) , Mallahi.

BIH: Kanurić, Muminović (od 56. Hasić 56'), Vještica, Savić, Šikanjić, Salčin (od 51. Mujkić), Gazibegović, Savić, Osmanović (od 46. Brkić), Sejdović, Božić.

Top Komentari

Ado11
Savez postavi selektor, koj nije sposoban da vodi Repku.
25 2
Kai Kaii
Musa i njegovi pomocnici su unistili repku kojoj je kostur trebala biti U 17 koju je stvorio Sakib Malkocevic ali Musa je pozvao samo 5-6 igraca od te zlatne generacije koja je izborila EP U HRVATSKOJ prosle godine a pozvao igrace koji ne igraju u svojim klubovima
22 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi