Edin Džeko je istakao da uvijek ima poseban motiv kada igra na Grbavici, stadionu na kojem je ponikao

Kapiten i najbolji strijelac reprezentacije BiH

Džeko: Hoće li EURO biti moje posljednje veliko takmičenje? Ne znam...

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko govorio je na press konferenciji uoči sutrašnje utakmice sa Sjevernom Irskom.

"Dobro poznajem njihov mentalitet i ne treba očekivati da sutra budu umorni. Igraju svaka tri dana tako da su oni navikli na taj ritam. Igramo pred našim navijačima i moramo odigrati puno bolje nego u prvom meču", rekao je Džeko, koji je potom govorio o svom rekordu i utakmici na stadionu na kojem je ponikao:

"Što se tiče mog rekorda po broju golova, mislim da su rekordi tu da se ruše. Meni kao igraču koji je ponikao u Želji sigurno da nije isto igrati na Grbavici i na nekom drugom stadionu. Drago mi je da vidim teren i stadion na ovom nivou i nadam se pobjedi na novoj Grbavici"

Džeko je dodao da je nastup na Evropskom prvenstvu još uvijek neostvareni san za njega i njegove saigrače.
"Bili smo na Mundijalu u Brazilu prije četiri godine i svi dobro znamo šta nam je taj plasman značio. Ostao je san koji se zove EURO i to je jasan cilj svih nas. Liga nacija nam daje šansu više da se plasiramo na veliko takmičenje, a da li će biti moje posljenje takmičenje ne bih znao reći".

Top Komentari

Mr.Balboa
Ma mozes ti Dzeko,do2022 u Qataru na Svjetskom se oprostiti ;)
42 2
Keno
Sto je cudno ali istinito je da je dzeko trenutno u najbolji fizickoj sposobnosti, covjek se stvarno dobro drzi i pazi svoje tjelo
32 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi