Portland slavio u Indianapolisu, Collins maksimalno iskoristio Nurkićeve minute
Druga vezana utakmica na kojoj je Jusuf Nurkić imao manju minutažu, a meč je ponovo završio sa pet postignutih poena

Bh. centar je sinoć imao manju minutažu, ali i učinak

Portland slavio u Indianapolisu, Collins maksimalno iskoristio Nurkićeve minute

Portland Trail Blazersi su sinoć u dvorani Bankers Life Fieldhouse savladali Indianu Pacers sa 103:93 i tako došli do svog četvrtog trijumfa ove sezone.

Zanimljiv i neizvjestan meč bio je potpuno rezultatski otvoren do samog kraja, a Portland je do pobjede stigao zahvaljujući mnogo boljoj igri u posljednjoj četvrtini.

Na poluvremenu je Indiana vodila sa 49:45, a domaći tim je imao vodstvo i tokom većeg dijela treće četvrtine. Međutim, njena završnica je pripala Trail Blazersima koji su preokrenuli na 71:69, a zatim u posljednjoj četvrtini stigli do sigurnog trijumfa.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić je sinoć bio ispod svog nivoa, a meč je završio sa po pet poena i skokova, te dvije asistencije. Nurkić je na parketu proveo samo 18 minuta, čemu je najviše doprinio Zach Collins koji je sinoć igrao sjajno.

Ovaj 20-godišnjak je odigrao svoju najbolju partiju u NBA ligi ove sezone i postigao je 17 poena uz tri skoka i isto toliko asistencija, a na parketu je proveo 27 minuta - mnogo više nego i na jednoj utakmici do sada.

Upravo je Collins uz McColluma bio najefikasniji igrač Portlanda (po 17 poena), dok je Indianu predvodio Oladipo sa 21 poenom, sedam asistencija i devet skokova.

Portland je sada na omjeru 4-2 i zauzima peto mjesto na Zapadu.

Top Komentari

AMKO
Kako je krenulo Nurkicu bojim se da i on nepodze Musom u razvojnu ligu
6 7
Dolina
1 sezonu igrač može biti rookie. Zach Collins je bio rookie prošle sezone..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi