Mediji na Otoku žestoko napali Matića zbog nepoštovanja žrtava, pa za primjer uzeli Asmira Begovića
Nemanja Matić je na jučerašnjem meču protiv Bournemoutha odbio da nosi cvijet maka koji je simbol sjećanja na britanske vojnike koji su poginuli u Prvom svjetskom ratu.

Veliki udar na igrača Uniteda

Mediji na Otoku žestoko napali Matića zbog nepoštovanja žrtava, pa za primjer uzeli Asmira Begovića

Endin Čaušević

Srbijanski fudbaler Nemanja Matić našao se na velikom udaru birtanske javnosti jer je na jučerašnjem meču odbio na dresu nositi cvijet maka koji je simbol u čast britanskim vojnicima koji su poginuli u Prvom svjetskom ratu.

U Velikoj Britaniji sedmi novembar se obilježava kao sjećanje na žrtve Prvog svjetskog rata, a već tradicionalno sve ekipe na svojim dresovima nose cvijet maka koji je simbol ovog dana. Na jučerašnjoj utakmici Bournemoutha i Manchester Uniteda desio se veliki skandal jer je Matić skinuo cvijet maka sa svog dresa što je naljutilo javnost u Velikoj Britaniji.

Britanci su žestoko osudili ovaj potez srbijanskog fudbalera, te su od njega tražili objašnjenje. Iz kluba su dobili samo poruku da je to uradio iz privatnih razloga, te da oni poštuju njegovu odluku. Mediji na Otoku već su poželi špekulisati zbog čega je to Matić uradio i poručili su da su došli do jedinog razloga.

Naime, The Sun prenosi da Matić nije htio odati počast britanskim vojnicima zbog dešavanja na Kosovu i Srbiji. Britanska vojska je intervenisala u sukobima na Kosovu, a također bila dio NATO-vog bombardovanja 1999. godine. I pored toga poručili su Matiću da je podbacio u ovome kao čovjek, te traže od FA da ga kazne zbog nepoštivanja običaja u zemlji u kojoj zarađuje hljeb.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pojedini mediji za primjer su uzeli bh. golmana Asmira Begovića koji je također igrao na ovom meču. Oni su poručili da i Begović dolazi iz zemlje koja je mnogo propatila u prošlosti, ali su dodali da je pokazao svoju veličinu jer sve ove godine igranja u Premiershipu nije odbijao da nosi cvijet maka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Keno
Poenta je u tome da srbi iskreno misle da su oni zrtve u sve ovom, bez zajebancije govorim
99 5
HRASNO_1921_HRASNO1921
Hahahaha gledaj Bošnja i komentara, vole Šacirija, Nurmangedova i ostale untermenše a vamo se zgrozavaju sto Matic nije zelio nositi flor posvecen vojnicima zemlje koja je imala kolonije po cijelom svijetu i zemlje koja ubila na milione ljudi, takodje Bošnjo ima historiju samo od 1992. sve prije za njega ne postoji, tako da Bošnjo sjedi nisi ni za sta, buduci da slavi Bosnjo Turskog okupatora, pa sadasnju tursku zastavu veze sa liljanima sve je jasno, kriza identiteta, i svega ostalog ...
16 68

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi