"Robi nije mogao spavati od bolova, sreća pa je otišao na pregled..."
Ljekari u Sarajevu dijagnosticirali su Robertu Prosinečkom problem sa diverticulumom tankog crijeva (Foto: EPA)

Javio se i Robijev pomoćnik Gordan Ciprić

"Robi nije mogao spavati od bolova, sreća pa je otišao na pregled..."

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas je operisan na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Smatralo se u početku kako je riječ o iscrpljenosti, međutim ljekari su dijagnosticirali  Prosinečkom problem sa diverticulumom tankog crijeva, zbog čega se morao naći i na operacijskom stolu.

Operacija je trajala puna tri sata, vlada je velika zabrinutost, no srećom, sve je prošlo kako treba. To je potvrdio i Gordan Cirpić, prvi Robijev pomoćnik u reprezentaciji BiH i ujedno desna ruka.

''U pitanju je bio problem s tankim crijevom, što može biti jako problematično, pa vjerujem da je zbog toga operativni zahvat trajao toliko dugo. U ovom trenutku toliko znamo, a Robi će ostati još nekoliko dana u bolnici na promatranju'', kazao je Ciprić za Index.hr, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Prije dvije noći Robi nije mogao spavati od bolova u abdomenu, bili smo ujutro na kafi i rekao mi je da ga užasno boli. Kako se s abdomenom nije poželjno zezati, odmah je otišao na pretrage u bolnicu. Dobio je visoku temperaturu i liječnici su odlučili što prije operisati ga. Sreća da je sve prošlo u najboljem redu. Sreća u nesreći je da je Robi odmah otišao na pregled, ko zna što se moglo dogoditi.''

Zbog iznenadnog problema Prosinečki nije prisustvovao ni jučerašnjem svečanom otvaranju nove zgrade N/FSBiH, a kolege u Hrvatskoj podsjećaju da je poteškoće sa zdravljem 'Žuti' imao i ranije. Prije devet godina želučana bakterija uzrokovala mu je navodno probleme s centrom za ravnotežu.

Top Komentari

Benjamingst
BRZ OPRAVAK NASEM ROBERTU.
29 1
MirzaBarucic
Izdrži Žuti, uz tebe smo.
29 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi