S njegovim izborom ćemo se teško saglasiti: Pele govorio o najboljim igračima u historiji

Gdje su Ronaldo i Messi?

S njegovim izborom ćemo se teško saglasiti: Pele govorio o najboljim igračima u historiji

Legendarni Brazilac Pele smatra da navijači i novinari ne bi trebali Messija porediti s njim obzirom da je on postizao golove lijevom, desnom nogom i glavom, a Messi se u igri služi samo sa lijevom nogom.

Danas 78-godišnji Pele smatra da je Messijeva mana što se služi samo jednom nogom, pa zbog toga on po njegovom mišljenju nije među najboljim igračima u historiji.

"Kako možete usporediti nekog ko je bio dobar s loptom, šutirao i lijevom i desnom nogom te davao golove glavom s nekim ko se oslanja samo na jednu nogu, jednodimenzionalan je i ne daje golove glavom? Kako to? Kad nekog usporedite s Peleom, to mora biti neko kvalitetan u svim aspektima igre, da puca i lijevom i desnom, a i da daje golove glavom", poručio je Pele pa je odlučio nabrojati neke od najboljih igrača u historiji, a tu nije uvrstio Ronalda, ni Messija što svakako nije fer prema igračima koji su u karijeri po pet puta osvajali Zlatnu loptu. 

"Diego Maradona je bio jedan od najboljih igrača svih vremena. Ako me pitate je li bio bolji od Messija, reći ću da je. Puno bolji. Isto kao i Franz Beckenbauer i Johann Cruyff. Sve su to odlični igrači", poručio je Pele.

Promo

Top Komentari

ibrahim51
Na ovaj svijet jos nije dosao igrac kvaliteta Pelea. Pele je uvjek imao svoj dan. Danas najbolji igraci nisu ni blizu Peleovih kvaliteta. Kad bih spojili sve Ronaldove i Mesijeve kvalitete u jednog igraca opet Pele je bio bolji svestraniji, jedostavniji.
9 22
hanson
Sta ovaj penzioner prica koji je skoro cijeli zivot proveo u Brazilu igrajuci njihovu amatersku ligu i tek na kraju karijere otisao u Minhen 1860...Ronaldo Il Fenomeno je za njega izmislio nogomet kao i za sadasnjeg Ronalda i Mesija bez obzira na njihove statistike i zlatne lopte.
10 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi