FK Sarajevo u Antaliji igra četiri prijateljske utakmice, 11. februara protiv Astane
Bordo tim će sutra zvanično početi pripreme za proljetni dio sezone Premijer lige BiH nakon što Husref Musemić održi prozivku igrača.

Sutra počinju pripreme

FK Sarajevo u Antaliji igra četiri prijateljske utakmice, 11. februara protiv Astane

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sutra će zvanično početi priprema za drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je bio jesenji prvak u prvom dijelu sezone, a pred njima je glavni cilj da pokušaju zadržati prvo mjesto i osvojiti titulu. Trener ovog tima Husref Musemić sutra će održati prozivku igrača čime će i zvanično početi pripreme za fudbalere s Koševa.

Nakon nekoliko dana u Sarajevu ovaj tim će otputovati u Hercegovinu, tačnije Ljubuški, gdje će se pripremati najvjerovatnije do kraja mjeseca. Nakon toga završni dio priprema će se tradicionalno odratiti u Antaliji gdje će igrači Sarajeva odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Pred ekipom Husrefa Musemića u Antaliji su četiri prijateljske utakmice. Ovi susreti će se igrati 2. februara, 5. februara, 11. i 12. februara. Trenutno je poznato da će Sarajevo 11. februara snage odmjeriti protiv Astane, dok će ostali protivnici biti poznati u ponedjeljak.

Darko Lazić novi stanovnik Koševa

Fudbalski klub Sarajevo jučer je predstavio novog igrača. Bordo tim je danas u klupskim prostorijama saopštio novinarima ime najnovijeg pojačanja.

Radi se o Darku Laziću, 24-godišnjem defanzivcu koji je prošle sezone igrao za Alanyuspor kod Safeta Sušića, a na Koševo dolazi kao slobodan igrač.

U karijeri je još nastupao za Denizlispor, Anži, Crvenu zvezdu i Spartak. Inače, bivši je mladi reprezentativac Srbije, a rođen je u Smederevskoj Palanci.

"Drago mi je što sam ovdje. Na veliko zadovoljstvo sam doššao ovdje, a ostalo ću pokazati na terenu. Ne znam mnogo o klubu, ali imaju odličnu ekipu, a to govori tabela", kazao je Lazić na predstavljanju, a potpisao je ugovor na godinu i po.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pokušavamo da sklopimo ekipu do početka priprema i da se dodatno pojačamo, a jedan od tih je i Lazić. On iskustvom sigurno može da pomogne i želimo mu puno sreće", istako je Emir Hadžić, sportski direktor Sarajeva.

Ovo je još jedna dobra vijest za navijače Sarajeva nakon što su prethodno važni igrači poput Krste Velkoskog, Amara Rahmanovića i Benjamina Tatara produžili ugovore.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sportsport
Mostar u srcu, zrinjski do groba!
1 79
Edin Merlin
Sretno momci,pa da slavimo skupa ako bog da !!!!
32 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi