Saudijski princ Mohammed bin Salman nudi 3.8 milijardi funti za Manchester United
Manchester United je posljednju titulu prvaka osvojio 2013. godine. Glazerovi su često odbijali izdvajati novac za pojačanja, što se nije dopadalo navijačima

Glazerovi spremni prodati klub

Saudijski princ Mohammed bin Salman nudi 3.8 milijardi funti za Manchester United

M. Šljivak

Saudijski princ Mohammed bin Salman spreman je da kupi Manchester United.

Engleski mediji objavili su danas informaciju kako je saudijski princ odlučio da preuzme Crvene đavole i spreman je aktuelnim vlasnicima, porodici Glazer, ponuditi čak 3.8 milijardi funti.

Navodno, porodica Glazer je spremna da proda klub. Izvori The Suna iz Manchestera su rekli:

"Glazerovi su ranije opovrgavali da žele prodati klub, ali ponuda koja je stigla je jednostavno previše dobra da bi se odbila. Ipak, dosta zavisi od plasmana ekipe. Ako ostvare plasman u Ligu prvaka, ponudaće iznositi 3.8 milijardi funti, pa ćemo dogovor morati da čekamo do kraja sezone", rekao je za The Sun izvor blizak klubu sa Old Trafforda.

Glazerovi su vlasnici kluba postali u maju 2005. godine. Klub su platili 800 miliona funti, ali u posljednjih nekoliko godina sve su češće priče kako imaju namjeru da ga prodaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čini se kako će se to na kraju i desiti. Ni navijači nisu previše sretni njihovim ulaganjima, posebno u pojačanja prethodnih sezona, ali je pravo pitanje kako će dočekati Mohammada bin Salmana kao novog šefa.

Ponuda od 3.8 milijardi funti teško se odbija, United želi ponovo na vrh engleskog fudbala i vidjećemo hoće li se to na kraju i desiti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

qweem
jebo ti mater cifutsku,kupuj ti a Palestinci nek umiru od gladi.
12 1
Benjamingst
Ponudi te pare sirotinji...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi