Kako su došli, tako i otišli: Prisjetimo se nekih propalih premijerligaša

Neki su bili i prvaci BiH

Kako su došli, tako i otišli: Prisjetimo se nekih propalih premijerligaša

U dosadašnjih skoro dvadeset izdanja zajedničke Premijer lige BiH zaigrao je veliki broj klubova.

Svi znamo da sam vrh domaćeg fudbala u zadnjih pet ili šest godina predstavljaju Željezničar, Zrinjski, Sarajevo i Široki Brijeg, ali je nekada 'fudbalska mapa' u našoj zemlji izgledala drugačije. Brojni su klubovi ispadali iz najvišeg ranga, vraćali se, a samo je pet od osnivanja lige imalo prvoligaški status.

No, znate li gdje se danas nalaze bivši premijerligaši? I u kojem se rangu takmičenja se oni bore? Veliki broj njih je 'potrošen' i sa strepnjom u sam opstanak umjesto planova za budućnost, a nekoć je bilo drugačije. Većina klubova koji su propali ili samo zaronili duboko na dno za to najviše može kriviti nesposobnost i neodgovornost ljudi koji su ih vodili.

U nastavku se prisjetite nekih od klubova koji su nekada igrali protiv Sarajeva, Željezničara...

1/10 Kreni

Top Komentari

KRKAN
FK UDARNIK, FK TORPEDO, FK SARAJEVO, FK VISIT MALAYSIA, FK VISIT VIETNAM ...
1 17
zenicaaa
a Đerzelez
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi