Četiri mostarske stranke stale iza Veleža

Objavljeno 19 spornih momenata sa utakmice Goražde - Velež

Četiri mostarske stranke stale iza Veleža

Edmir Škorić

Utamica Goražde - Velež, u kojoj je domaćin slavio s 1:0, izazvala je dosta reakcija.

FK Velež Mostar se oglasio nakon te utakmice, a sada je dobio podršku gradskih odbora u Mostaru, a u otvorenom pismu se navodi sljedeće:

"Posljednja dešavanja u fudbalskoj Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i reakcija Fudbalskog kluba Velež zaprepastili su svakog istinskog ljubitelja fudbala i sporta uopšte.

Gradski odbori SDA, SDP, SBB i DF Mostara pružaju punu podršku Fudbalskom klubu Velež da legalnim i redovnim putem izbori regularnost takmičenja i priliku da svaki klub do željenog rezultata dođe na sportski način, znanjem, trudom i zalaganjem na terenu, a ne zakulisnim radnjama i manipulacijama.

Smatramo da je Uprava Kluba uložila previše truda i odricanja u projekat obnove Fudbalskog kluba Velež da bi se sada prepustilo da se mostarske Rođene nečasnim radnjama spriječi da ostvare svoj cilj – povratak tamo gdje i pripadaju – u vrh bosanskohercegovačkog fudbala.

Očekujemo od nadležnih organa Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da provedu istragu i provjere sve navode iz saopštenja FK Velež, kako bi se takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH vratilo u regularne okvire, a u korist sporta i društva uopšte.

Gradski odbor SDA Mostar

Gradski odbor SBB Mostar

Gradski odbor SDP Mostar

Gradski odbor DF Mostar"

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Objavljen video zapis 19 spornih situacija

Na FK Velež TV objavljeno je i 19 situacija za na susretu Goražde - Velež kroz koje možete vidjeti šta se to dešavalo u subotu:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
JESU LI OVI NORMALNI? POLITIČKE STRANKE STAJU NA STRANU FUDBALSKOG KLUBA? MIJEŠANJE POLITIKE U SPORT? OČITO NE BIRAJU SREDSTVA DA SE DOMOGNU PREMIJER LIGE, HITNO SAVEZ DA REAGUJE I STANE OVOME U KRAJ, VAN SVAKE PAMETI OVAKVE STVARI !
7 21
nickizedostizeko
Mislim da je Velež dovoljno velik klub da mu ne trebaju politička uplitanja. Nadam se da će Velež igrati sljedeće godine u PL ali pustite nogomet bez miješanja politike. Politika je najveće zlo što može postojat, po meni bi najbolje bilo da se Velež ogradi od ovih političkih stranaka jer Velež je ime i ne treba mu nikakvo uplitanje političkih stranaka. Druga je stvar ako Velež financiraju političke stranke pa je zbog napisano obavještenje. U svakom slučaju politika što dalje od sporta!
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi