Toliko se podudara, da je jezivo: Manchester United osvaja Ligu prvaka?!
Manchester United je ove sezone prošao dalje nakon što je nadoknadio prednost PSG-a od 2:0

Sve ide u prilog tome da će United ove godine ostvariti veliki uspjeh

Toliko se podudara, da je jezivo: Manchester United osvaja Ligu prvaka?!

S. Pašalić, foto: EPA

Prema historiji i nogometnoj nauci izgleda da je besmisleno da se Liga prvaka nastavi igrati, jer će Manchester United definitivno osvojiti titulu prvaka u Madridu u maju.

Prošle sedmice je Manchester United u triler utakmici savladao PSG u gostima sa 3:1 i tako prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

Poraz Uniteda iz prve utakmice na Old Traffordu od 2:0 bio je jedini u 16 utakmica otkako je Ole Gunnar Solskjaer preuzeo ovaj klub.

Nevjerovatan povratak Manchestera u uzvratnoj utakmici zahvaljući dva gola Romelua Lukakua i golu iz penala na samom kraju utakmice Marcusa Rashforda bio je prvi put u 107 pokušaja da jedna ekipa nadoknadi zaostatak od 2:0 iz prve utakmice na svom terenu.

Međutim, čini se da je tim Ole Gunnara Solskjaera zapravo predodređen za osvajanje Lige prvaka ove sezone, prvi put od 2008. godine. Ne vjerujete? Pogledajte ovaj dokaz.

2007. godine Liverpool je izgubio u finalu Lige prvaka, a godinu kasnije United je u finalu pobijedio Chelsea u Moskvi. Prošle godine "Redsi" su u finalu izgubili od Real Madrida.

Ovo vam vjerovatno nije dovoljno, pa zato nastavimo.

I u 2016. Liverpool je izgubio finale Evropske lige u Sevilli, a 2017. godine United je pokušao da osvoji drugo najveće klupsko takmičenje u Evropi i uspjeli su, pobijedili su Ajax. Liverpool je i prošle sezone izgubio u finalu Lige prvaka od Reala, pa je logično da će United i ove sezone osvojiti titulu.

Historija ne uzima samo va dva faktora u obzir nego dodaje i međunarodne uspjehe. Kada je 1998. godine Sir Alex Ferguson odveo Manchester United do osvajanja Lige prvaka pobjedom u finalu protiv Bayerna, Francuska je osvojila naslov svjetskog prvaka

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

20 godina kasnije Francuzi su ponovo postali svjetski prvaci nakon prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji.

U svom trijumfu 1999. "Crveni vragovi" vratili su se s dva gola manjka protiv Juventusa kako bi prošli dalje, kao i prošle srijede. Žao nam je ostali klubovi, ali Manchester United će ove godine osvojiti ovo natjecanje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Pašalić izgleda nije gledao jučerašnju utakmicu iz Londona. Osrednji Arsenal im uzeo mjeru. Biće Manchester prvak. Kao što će i Mladost iz Doboja kod Kaknja.
26 0
leader_of_wolves
e oni ako osvoje onda je fudbal otisao u ku*ac , pored svih jakih ekipa ... ako ne osvoje dobijas otkaz , zao nam je ???
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije