U FK Velež se nadaju da će utakmica biti ponovljena

Mostarci uložili žalbu N/FSBiH

U FK Velež se nadaju da će utakmica biti ponovljena

Proteklog vikenda odigrani su susreti 17. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojem su fudbaleri Veleža na gostovanju u Goraždu pretrpjeli minimalan i ujedno prvi poraz u sezoni.

Iz mostarskog tabora nakon utakmice imali su mnoštvo primjerdbi na račun suđenja. Nedugo zatim objavili su i komplikaciju sudijskih pogreški Kenana Bajraktarevića sa svojim pomoćnicima nadajući se da će Komisija za sudije na sutrašnjoj sjednici pregledati šta se dešavalo u gradu na Drini, te da će utakmica biti ponovljena, jer su, kako smatraju, odluke direktno utjecale na rezultat.

"Podnijeli smo žalbu i nadamo se da će Komisija za sudije N/FSBiH dobro razmotriti šta se sve događalo na utakmici. Sudijske odluke su direktno utjecale na rezultat. Kod gola domaćih, imate dvije sporne situacije prije nego se mreža zatresla, uz to je i naš gol poništen iz ofsajda...", istakli su iz Veleža, ali na tome nisu stali.

"Jedno je snimak koji kruži na internetu, a drugo je šta se sve dešavalo u stvarnosti na terenu u Goraždu. Prisutna je nemogućnost snimanja susreta iz svih uglova. Iskreno, da smo gledali susret iz više uglova, našli bismo 30 spornih situacija, a ne samo 19 koji se pojavljuju u snimku."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Velež je unatoč porazu u Goraždu ostao lider u Prvoj ligi FBiH, ali se direktni rival Olimpik pobjedom nad Igmanom približio na četiri boda razlike tako da nas do kraja sezone vjerovatno očekuje velika borba za ulazak u društvo najboljih.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
HAHAHA KOJI BIJEDNICI, KUKNJAVA I KMEČANJE, IMA SAVEZ POSLIJE OVOGA DA IH BAŠ PRITISNE U SVAKOM SMISLU
10 10
nijepoznat
Sretno Velezovci,idemo u PL
8 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi