Velež i Olimpik će se boriti do kraja: Koje utakmice bi mogle biti presudne?
I Velež i Olimpik žele se vratiti u Premijer ligu BiH, a tamo ima mjesta samo za jednog iz Prve lige FBiH...

Ko će prvi do cilja?

Velež i Olimpik će se boriti do kraja: Koje utakmice bi mogle biti presudne?

Samir Mlaćo

Pobjeda Goražda nad Veležom (1:0) izazvala je mnogo bure u bh. sportskoj javnosti, ali i dodatno zakomplikovala situaciju u vrhu tabele Prve lige Federacije BiH.

Neočekivani kiks Rođenih iskoristio je Olimpik koji je majstorijom Zajka Zebe slavio nad Igmanom u Konjicu.

Prednost Veleža sada iznosi četiri boda, a definitivno je jasno da nas do kraja sezone očekuje mnogo uzbuđenja.

Ibro Rahimić je priznao da je problem njegovih igrača sada najviše pad na psihološkom planu, a na Otoci je naravno mnogo drugačije. Osmanović, Zeba, Pandža, Bandović i društvo dobili su dodatno samopouzdanje koje nerijetko može biti ključno u ovakvim situacijama.

Do kraja prvenstva ostalo je 13 kola. Velež će sedam puta biti domaćin, dok će šest puta u goste, s tim da je jedno od gostovanje upravo glavnom konkurentu Olimpiku. U prvom meču u Mostaru bilo je 0:0.

I Olimpik će sedam puta biti domaćin, a šest puta u goste.

U narednom kolu dva tima imaju može se reći ne baš težak posao. Velež će ugostiti Jedinstvo, dok će Olimpik odmjeriti snage sa Veležovim 'krvnikom' iz prošlog kola, ekipom Goražda.

Rođeni kući čekaju još TOŠK, Slaven, Rudar, Orašje, Vitez i Igman, te definitivno nemaju prava na kiks. TOŠK, Rudar i Orašje sigurno se neće braniti u Mostaru, pa Veležu tu prije eventualna opasnost od kiksa, dok protiv Slavena, Viteza i Igmana ne bi trebali imati problema.

Kada su gostujuće utakmice u pitanju, Veleža čega nekoliko 'vrelih' gostovanja, pogotovo ako uzmemo u obzir da se radi o dijelu prvenstva kada rivali i nemaju pravo na kiks, najčešće u borbi za goli život.

Velež će u goste Olimpiku, Zvijezdi, Metallegheu, Novom Travniku, Bratstvu, te Bosni iz Visokog. Na Otoci se očekuje pravi spektakl, dok u Gradačcu žele osvetu za 7:0 iz prvog dijela sezone.

Metalleghe i Bratstvo će sigurno tražiti bodove koji im mnogo mogu znači borbi za opstanak, pa na ova dva susreta vjerovatno i leži nada Olimpika u nove kikseve Rođenih.

Kada je Olimpik u pitanju, Vukovi sa Otoke na svom terenu dočekuju nakon Goražda Velež, a do kraja sezone i Metalleghe, Bratstvo, Čapljinu, TOŠK,te Rudar Kakanj. Radi se o nimalo bezazlenim rivalima, a svaki remi ili poraz od navedenih vjerovatno bi otpisao Sarajlije iz borbe za titulu prvaka.

Gostujuće bodove tim sa Otoke će tražiti kod Zvijezde, Novog Travnika, Bosne, Jedinstva, Slavena i Orašja. U Veležu se nadaju da će upravo na jednoj od ovih prepreka Olimpik ugasiti svoje snove o povratku u Premijer ligu.

Raspored FK Velež i FK Olimpik do kraja sezone:

18. kolo: FK Velež - NK Jedinstvo, FK Olimpik - FK Goražde

19. kolo: FK Olimpik - FK Velež

20. kolo: FK Velež - NK TOŠK, NK Zvijezda - FK Olimpik

21. kolo: NK Zvijezda - FK Velež, FK Olimpik - NK Metalleghe BSI

22. kolo: FK Velež - NK Slaven, NK Novi Travnik - FK Olimpik

23. kolo: NK Metalleghe BSI - FK Velež, FK Olimpik - NK Bratstvo

24. kolo: FK Velež - FK Rudar Kakanj, NK Bosna - FK Olimpik

25. kolo: NK Novi Travnik - FK Velež, FK Olimpik - HNK Čapljina

26. kolo: FK Velež - HNK Orašje, NK Jedinstvo - FK Olimpik

27. kolo: NK Bratstvo - FK Velež, FK Olimpik - NK TOŠK

28. kolo: FK Velež - NK Vitez, NK Slaven - FK Olimpik

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

29. kolo: NK Bosna - FK Velež, FK Olimpik - FK Rudar Kakanj

30. kolo: FK Velež - FK Igman, HNK Orašje - FK Olimpik

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
OLIMPIK DO PREMIJER LIGE !
2 7
Rodjeni1985
FORZA VELEZ!!!!!!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi