Haos na početku, šok na kraju: Tottenham je u polufinalu Lige prvaka!

City eliminisan u četvrtfinalu

Haos na početku, šok na kraju: Tottenham je u polufinalu Lige prvaka!

Nakon 0:1 za Tottenham u Londonu, Manchester City je večeras na svom Etihadu ugostio Pijetlove u revanšu četvrtfinala Lige prvaka. Engleski velikani su odigrali fantastičan meč, City je slavio sa 4:3, ali je Tottenham prošao dalje zbog golova u gostima.

Otvaranje utakmice na Etihadu je bilo za historiju. Raheem Sterling je u 4. minuti postigao lijep gol za 1:0 i tako anulirao prednost Tottenhama iz prve utakmice.

Onda je, međutim, na scenu stupio Son Heung-Min. Prvo je u sedmoj minuti uz slabu reackiju Edersona poravnao na 1:1, da bi u 10. postigao sjajan gol za prednost Totttenhama od 1:2.

Manchester City nije paničio. Samo minut kasnije Bernardo Silva je poravnao na 2:2. Bila su to četiri najbrže postignuta gola u jednoj utakmici Lige prvaka ikada.

Ali nije tu bio kraj uzbuđenjima. Uskoro je pao rekord i kada je najbrže postignutih pet golova u pitanju. Igrala se 21. minuta kada je De Bruyne pronašao Sterlinga, a Englez donio prednost Cityju i ponovo svoju ekipu doveo na gol do rezultata za polufinale.

Vodstvom Manchester Cityja (3:2) se otišlo na odmor, a i otvaranje drugog dijela je donijelo mnoštvo uzbuđenja.

Konkretniji je bio Manchester City kojem je bio potreban gol, a Građani su do istog došli u 59. minuti. De Bruyne je sjajno prošao i proigrao Aguera, a Argentinac u svom stilu zakucao loptu iza Llorisovih leđa za 4:2.

Imao je tada Manchester City rezultat za polufinale, a iako je Tottenham u narendim minutama imao par prilika, činilo se da teško može do gola.

Ipak, Pijetlovi nakon prekida stižu do 4:3. Trippier je u 73. minuti ubacio iz kornera, a Llorente spretno i sretno uspio gurnuti loptu u mrežu. Dugo je VAR "vijećao" oko toga da li je Llorente igrao rukom, ali je na kraju Cakir pokazao na centar. Inače, Llorente je u igru ušao u 41. minuti umjesto povrijeđenog Sissokoa.

Donio je Llorente tako Tottenhamu rezultat za polufinale, pa je Pep Guardiola morao baciti sve karte u napad. To je i učinio, a činilo se da se isplatilo u 93. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Eriksen je vraćao loptu koja je pogodila Bernarda Silvu i od njega se odbila do Aguera koji je bio u ofsajdu. U nastavku akcije je Sterling zabio za 5:3 i ogromno slavlje igrača i navijača Cityja. Ipak, VAR je zbog nedozvoljene pozicije Aguera poništio gol Raheema Sterlinga, pa je Tottenham sa porazom do 4:3 prošao u polufinale.

U polufinalu će Tottenham igrati sa Ajaxom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

frank_leone
Koliko je samo dobrih stvari u fudbal donio VAR. Iako se cesto ide u korist "velikima", nekako je dobar osjećaj gledati utakmicu i znati da ce biti barem 99% posteno.
12 0
adaStolac
Mogao si stavit naslov "šok na početku, infarkt na kraju"! ..vise bi imalo smisla.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti