Okoli: Niko me nije pozvao u kamp, želim ostati u Čeliku, ali ne pitam se ja ništa u ovoj situaciji
Mladi nogometaš koji nastupa na pozicijama stopera i zadnjeg veznog ima važeći ugovor s klubom, ali nije bio na prozivci, te se njegovo ime nije našlo na spisku putnika za pripreme u Turskoj

Nigerijac ima važeći ugovor s klubom

Okoli: Niko me nije pozvao u kamp, želim ostati u Čeliku, ali ne pitam se ja ništa u ovoj situaciji

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika od utorka se nalaze u Turskoj, gdje će ostati 15 dana, te odigrati tri pripremne utakmice.

Kao što smo pisali sinoć Marin Jurina narednu polusezonu provest će na posudbi u makedonskom Schkupiju, a mnogi navijači Čelika pitaju se gdje je Paschal Okoli, koji ima važeći ugovor s klubom do ljeta 2021. godine.

Ovaj nogometaš rođen u Nigeriji u februaru je iz turskog Bursaspora došao u Čelik, te je bio standardan igrač kluba u drugom dijelu sezone. Na prozivci nogometaša 21-godišnjak se nije pojavio, niti je bio na spisku za Tursku.

Kako bi otklonili dileme, kontaktirali smo mladog nogometaša, koji je za SportSport.ba objasnio svoju trenutnu situaciju.

"Nalazim se u Turskoj, tačnije u Bursi i čekam dalje korake vezane za moju karijeru. Kada je u pitanju NK Čelik, moram kazati da me niko nije zvao da dođem u kamp u Turskoj. Ja imam važeći ugovor s klubom, ali nisam mogao doći na prozivku jer mi je viza istekla. Rekao sam Effeu da mi riješi pitanje vize, ali on to nije uradio i ne odgovara na moje pozive. Volio bih popričati s Aydinom Olgunom oko moje situacije, ali nemam njegov broj" kaže Okoli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored svega što se trenutno dešava nada se da će i naredne sezone nositi crno-crveni dres

"Iskreno se nadam da ću igrati za Čelik i naredne sezone, ali ako me ne budu željeli onda ću potražiti novi klub. Ne znam šta novi trener kluba zna o meni i šta su mu pričali o meni, ali ja imam ugovor s klubom i ovu situaciju oko svoje karijere želim riješiti što prije", kazao je za SportSport.ba Paschal Okoli.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

niko nikovic
Čelik je u nikad goroj finansijskoj situaciji, nemaju za kifle.Ove pripreme u turskoj su sadaka, novi trener je isprosio preko svojih veza da budu maltane besplatne, neka sića će se samo platiti
5 0
karokovd
Kakve su ovo lazi vezane za naš ćelik! Imamo već zamjenu za Okolija a to je Beganović iz Slobode i na njemu će nas ćelik fine pare da uzme. ćelik do Evrope
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi