Pao dogovor! Besim Šerbečić novi igrač FK Sarajevo

Veliko pojačanje za Sarajevo

Pao dogovor! Besim Šerbečić novi igrač FK Sarajevo

Besim Šerbečić karijeru će nastaviti u Sarajevu. 

Prethodnih sedmica Sarajevo je tragalo za novim fudbalerom na štoperskoj poziciji. Lista onih koji su se nudili aktuelnom bh. prvaku bila je prilično duga, brojna imena su se dovodila u vez u sa prelaskom na Koševo, ali je izbor pao na 21-godišnjeg Besima Šerbečića. 

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine je iz BHT Premijer lige otišao u januaru 2018. godine, ali u međuvremenu za norveški Rosenborg se nije naigrao, što je Sarajevo uspjelo iskoristiti i dovesti ga na jednogodišnju posudbu.

Šerbečić će, prema neslužbenim informacijama, sutra doputovati iz Norveške u bh. prijestolnicu, a navodno je već stavljen i na popis fudbalera koji će konkurisati za duele sa Celticom u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka. 

Prije nekoliko mjeseci Šerbečića je želio na posudbu dovesti i Tromso, ali na ponudi se defanzivac tada zahvalio želeći da ostane u Rosenborgu u kojem, ispostavit će se, pravu priliku nije dosad dočekao. 

Podsjetimo, Šerberčić je prije transfera u Norvešku igrao u našoj zemlji za Radnik, Zvijezdu i Bratstvo iz Gračanice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S Rosenborgom ima ugovor do decembra 2021. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
HOCE LI I NJEMU KAVRTALNA PLATA? HIHIHIHIHIHIHIHIHIHI HOCE LI PLATA IKAKO? IMA LI SE ZA HLJEBA?
1 45
vanja8
U nas kvartalno plate,a kod Mutavaca kvartalno pobjede... Nije isto jbga...
32 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi