FK Sarajevo meč trećeg pretkola Evropske lige igra na Bilinom Polju

FK Sarajevo meč trećeg pretkola Evropske lige igra na Bilinom Polju

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva će utakmicu trećeg pretkola Evropske lige igrati u Zenici na stadionu Bilino Polje.

Na službenoj stranici bordo kluba objavili su danas da će Sarajevo domaći meč trećeg pretkola Evropske lige igrati na Bilinom Polju, a protivnik će im biti poraženi iz duela BATE Borisov - Rosenborg.

S obzirom na to da Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase ispunjava uslove kategorije 2, utakmica neće moći biti odigrana u Sarajevu.

"Najavljeni radovi na terenu i druga potrebna ulaganja od strane odgovornih strana na stadionu Asim Ferhatović Hase uoči utakmice reprezentacije BiH protiv Italije se nisu desili, što je rezultiralo time da se predstojeća utakmica 3. kola kvalifikacija Evropa lige mora igrati na Bilinom Polju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Stadion Asim Ferhatović Hase je u vlasništvu Opštine Centar, te činjenica da vlasnik nije Fudbalski klub Sarajevo predstavlja kamen spoticanja pri neophodnom investiranju u stadion.

Fudbalski klub Sarajevo se nada da ova tehnička okolnost koja nije bila pod uticajem kluba, neće spriječiti vjerne navijače da podrže svoj klub u utakmici koja će se igrati u Zenici. S tim u vezi, FK Sarajevo će se potruditi svojim navijačima obezbijediti sve što je u moći kluba za ugođaj i gledanje utakmice na zeničkom stadionu", navodi se u saopštenju Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BOSSnian
Kao Zeničanin govorim da je Sarajevo dobro došlo u Zenicu i na Bilino Polje jer je Sarajevo svijetla tačka BH fudbala, nedjeljni derbi ostavimo po strani HORDE DOBRO DOŠLI u Zenicu i na Bilino Polje
88 0
leader_of_wolves
hahahahahahaha sta ce oni nama u zenici ? nek idu na svoj stadion, ah da kod njih sve oranice hahaha
0 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti