Amar Rahmanović propušta Čelik, Mirka Oremuša očekuje duža pauza

Povrede muče bordo tim

Amar Rahmanović propušta Čelik, Mirka Oremuša očekuje duža pauza

Husref Musemić je već nakon revanš susreta prvog pretkola Lige prvaka protiv Celtica naišao na probleme sa povredama u svojoj ekipi.

Tako na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH nije mogao računati na nekoliko standardnih prvotimaca, ali je bordo tim svejedno na svom terenu savladao HŠK Zrinjski sa minimalnih 1:0.

Danas je FK Sarajevo objavio izvještaj o stanju povrijeđenih igrača.

Tako je bordo klub istakao da se Nethan Crepaldi Cruz, Haris Handžić, Bojan Letić i Dušan Hodžić nakon uspješno odrađenih terapija nalazu u trenažnom procesu, dok bi se u narednim danima ekipi trebao priključiti i kapiten Krste Velkoski nakon što je uspješno sanirao kontuziju tetive.

Kada je u pitanju Amar Rahmanović, njega očekuju mirovanje i fizikalne terapije tokom naredne dvije sedmice zbog povrede - oštećenja jedne od kostiju karlice. To znači da će Rahmanović sigurno propustiti duel sa Čelikom na Bilinom polju, a možda i neke naredne utakmice Sarajeva.

Novajlija Mirko Oremuš će biti van trenažnog procesa najmanje dva mjeseca, a jasna slika njegovog medicinskog stanja biće formirana u narednim danima nakon što budu urađeni svi medicinski testovi. Za sada se vjeruje da je Oremuš pretrpio prelom jednog dijela kosti potkoljenice.

Amer Dupovac je uključen u fizikalni tretman u klubu zbog promjena na hvatištu mišića, a jasnija slika o njegovom stanju bi se trebala formirati u naredne tri sedmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Elivs Džafić već tri sedmice trenira, te se po prvim prognozama očekuje da će se priključiti ekipi početkom septembra.

Selmir Pidro je već počeo sa individualnim treninzima, te se njegov povratak punom trenažnom procesu očekuje u novembru, dok Miloša Stanojevića finalna kontrola očekuje u augustu. Tada će se znati kada će se veznjak Sarajeva vratiti treninzima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Lazete za 10,nisu povrijeđeni nego uvrijeđeni,a para nema.provjerite malo bolje
0 11
dragonBH
Unaprijed izgovori jer ce ga duvat na Bilinom :) naprijed Celik!
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti