Inter demonstrirao kako je novo pravilo promijenilo igru

Dosta više prostora u početku akcije

Inter demonstrirao kako je novo pravilo promijenilo igru

Endin Čaušević

Nova fudbalska sezona nam je donijela i nekoliko novih pravila što se tiče igre.

Jedno od pravila koje je promijenjeno jeste situacija kada golman vraća loptu u igru. Prema starom pravilu niko od igrača njegovog ili protivničkog tima nije smio biti u šesnaestercu, ali sada je to drugačije.

Prema novom pravilu igrači njegove ekipe mogu biti u šesnaestercu kako bi im on lakše dodao loptu, dok protivnički ne smiju ulaziti u šesnaesterac.

Ovo pravilo se pokazalo kao dobar potez, a to se najbolje vidjelo dana na prijateljskom meču Intera i Juventusa. Handanović je dodao loptu jednom od štopera, a samo u nekoliko dodavanja Inter je imao kontru zbog toga što u početnom udarcu igrači Juventusa nisu mogli da uđu u kazneni prostor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napadači i dio veznih igrača vrše pritisak na odbranu kada golman doda loptu čime ostaje dosta prostora u sredini terena što se danas najbolje vidjelo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

connans
Kako je inter imao kontru ako su oni poveli akciju od golmana.
3 0
karlhajncbrazzzo
Koliko vidim protivnički igrač je bio u šesnaestercu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti