Stiglo upozorenje iz UEFA: Bez skandiranja "mrzim balije" ili slijedi žestoka kazna!

Pred meč Evropske lige

Stiglo upozorenje iz UEFA: Bez skandiranja "mrzim balije" ili slijedi žestoka kazna!

A. Čaušević

Večeras se širom Starog kontinenta igra veliki broj susreta trećeg pretkola Evropske lige.

U Beogradu će Partizan dočekati Malatyasport, a iz beogradskog kluba su jasno upozorili svoje navijače da ne smije biti određenog skandiranja.

"Na redovnom organizacionom sastanku koji fudbalski klubovi imaju prije svake evropske utakmice u prisustvu izaslanika evropske kuće fudbala, FK Partizan je upozoren da UEFA ima saznanja da je običaj da se na utakmicama koju 'crno-beli' igraju sa turskim klubovima pjeva pjesma za koju smatraju da je rasistička".

"Turska policija je upozorila MUP Republike Srbije i UEFA kao i predstavnike najviših državnih organa naše zemlje, tražeći da se u slučaju da se ta pjesma čuje na tribinama stadiona Partizan primeni UEFA procedura u tri koraka za rasističke ispade. Posebno je istaknuto da na mečevima pod okriljem UEFA nema mjesta politici", stoji u saopštenju Partizana te slijedi:

Molimo sve navijače Partizana kao i simpatizere kluba da prije, tokom i poslije utakmice na stadionu Partizana ne pjevaju, ne recituju i ne ispisuju riječi pjesmama ili parola koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje (zakolji, ubij, smrt, mrzim, balije….) kao i sve ono što može uvrijediti grupu ili pojedinca koji je akter ili prisutan kao posjetilac jednog fudbalskog događaja."

FK Partizan se već tri godine nalazi pod uslovnom kaznom i svaki incident ovog tipa na našem stadionu neće dovesti samo do plaćanja velike novčane kazne ili igranjem pred praznim tribinama već i mogućim izbacivanjem kluba iz daljih evropskih takmičenja!"

Apelujemo na sve navijače koji će večeras biti na stadionu da zbog rigoroznih pravila UEFA i pomenute uslovne kazne poštuju sve procedure vezane za ulaz na stadion, da ne sjede ili stoje na ogradi, da ne zakrčuju prolaze na tribinama, da ne ubacuju predmete na teren i ispuštaju krike koje asociraju na pojedine životinje i slično".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Nepoštovanje reda i bilo koje od navedenih stavki može dovesti do drakonskih mera po naš klub sada kada rezultatima, željom i motivom možemo da se izborimo za mjesto pod evropskim fudbalskim nebom! Budimo jedinstveni samo u jednom, da Partizan večeras pobijedi!", zaključuje se u saopštenju kluba iz Humske.

Susret počinje u 21 sat.

Promo

Top Komentari

DobarDan
Uh ovo snimaju novu "nemogucu misiju" ? Nece njima svijet govorit sta da rade... Sveti srpski fasizam je na prvom mjestu..
5 0
Sultan Sulejman
Cetnike skupit u jednu jamu i bacit atomsku bombu!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi