Golman reprezentacije BiH prešao u FK Partizan

Luka Kačavenda pred novim izazovom

Golman reprezentacije BiH prešao u FK Partizan

Juniorski reprezentativac BiH Luka Kačavenda prešao je u Partizan, objavio je beogradski klub.

Nekadašnji omladinac Rudar Prijedora od 2017. godine je nastupao za Vojvodinu, a partije koje je pružao na Karađorđu nisu promakle crno-bijelima koji su odlučili da ga dovedu.

Da je cijeli posao završen potvrdio je i beogradski klub u koji je Kačavenda stigao kao zalog za budučnost, a kako je na golu neprikosnoven Vladimir Stojković, put do prvog tima mladi golman će tražiti prvo kroz omladinski pogon.

"Drago mi je da sam dosao u veliki klub, na meni je da radim i zasluzim poverenje trenera", rekao je Kačavenda poslije potpisivanja ugovora sa Partizanom.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Kačavendu će u juniorskom timu Partizana, između ostalog, dočekati Nemanja Jović i Sergej Vintonji koji također nastupaju za BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti