Partizanu sutra stiže pojačanje iz Arsenala

Tvrde mediji iz Srbije

Partizanu sutra stiže pojačanje iz Arsenala

Prije nekoliko dana su se pojavile informacije da bi Arsenalov Takuma Asano zaista mogao stići u Partizan, što je scenarij o kojem su mjesecima unazad špekulisali srbijanski mediji.

Sada mediji u komšiliku pišu da je poslije višesedmičnih pregovora, trener Savo Milošević, koji je na sebe uzeo zadatak da pokuša dovesti 24-godišnjeg Japanca, uspio osigurati svom timu veliko pojačanje.

Naime, srbijanski Telegraf piše da je sve dogovorno, te da će Asano stići u Partizan i to u "trajnom transferu", iako se i posudba pominjala kao realna opcija.

Takuma Asano bi u Beograd trebao stići već sutra i potpisati trogodišnji ugovor sa Partizanom.

Prvobitno se špekulisalo da Arsenal za transfer svog igrača, koji istina nikada nije zaigrao za prvi tim, želi dva miliona eura, ali je Partizan, navodno, uspio spustiti cijenu pa će za Asanov potpis platiti milion eura. Isplata bi se trebala izvršiti u tri rate.

Takuma Asano se nije uspio izboriti za mjesto u prvom timu Arsenala, kluba u koji je 2016. godine stigao iz rodnog Japana za četiri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

On je prošlu sezonu proveo na posudbi u Hannoveru koji je ispao u 2. Bundesligu i koji nije želio otkupiti njegov ugovor. Inače, Asana je Arsenal, osim u Hannover, u prošlosti slao na posudbu i u Stuttgart (dvije sezone).

Partizanu će u plaćanju Asanovog transfera svakako pomići i zarada od prodaje Ricarda Gomesa u Ujedinjene Arapske Emirate. Podsjetimo, Sharjah je za transfer Gomesa izdvojio tri miliona eura (+ bonusi).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi