NFSBiH: Naše šanse za plasman kroz grupnu fazu su još uvijek moguće i realne

Prosinečki dobio podršku članova Izvršnog odbora

NFSBiH: Naše šanse za plasman kroz grupnu fazu su još uvijek moguće i realne

E. Škorić

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH u Sarajevu analizirani su dosadašnji rezultati „A“ selekcije u kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Robert Prosinečki odlučio je da promijeni odluku o napuštanju pozicije selektora BiH nakon što su mu članovi Izvršnog odbora NFSBiH izglasali punu podršku.

Na sajtu Nogometnog saveza BiH navedeno je kako "ostavka selektora nije dostavljena u pisanoj formi".

"Posebna pažnja posvećena je analizi rada stručnog štaba „A“ selekcije, s obzirom na to da je selektor Robert Prosinečki nakon završetka utakmice sa reprezentacijom Armenije u medijima najavio svoju ostavku u daljem radu. Kako u formalno pravnom smislu ostavka selektora nije dostavljena u pisanoj formi, na sjednici su razmatrane sve relevantne okolnosti po prednjem pitanju. Poduzete su adekvatne mjere za rješenje novonastale situacije, a koje su bazirane na analizi i mišljenju Tehničkog komiteta NS/FS BiH, kao i ostalih elemenata vezanih uz stručni rad", navodi se na sajtu nfsbih.ba, gdje također piše:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nakon analize i definisanja mogućih uzroka koji su doveli našu „A“ selekciju u težak položaj ostvarenja direktnog plasmana kroz kvalifikacije na EURO 2020, otvorena je diskusija u kojoj su svoje učešće uzeli članovi Izvršnog odbora. Napravljen je okvirni plan rada za naredni period sa ciljem iznalaženja najboljih rješenja u pravcu ostvarenja postavljenog zadatka, plasmana „A“ selekcije na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Sagledavanjem objektivne situacije i trenutnog stanja, te uzimajući u obzir realne okolnosti i kvalitetne argumente, donesen je zaključak da Izvršni odbor daje punu podršku selektoru Robertu Prosinečkom do kraja kvalifikacionog ciklusa za EURO 2020, kako je definisano potpisanim ugovorom. Sa izvjesnom sigurnošću promjena selektora u ovom momentu ne bi polučila pozitivan efekat, a naše šanse za plasman kroz grupnu fazu su još uvijek moguće, realne i bodovno dostižne. Izvršni odbor je donio i odluku da će u narednom periodu poduzeti sve neophodne korake u cilju obezbjeđenja adekvatnih uslova u pravcu ostvarenja zacrtanog cilja, plasmana „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine na EURO 2020. godine".

Top Komentari

Balans
Realno bi onda bilo ako neprodjemo kroz ligu nacija dalje, da citav izvršni odbor podnese ostavku. Prave se mudadzije na tudjem. To nije vase, to je nase, vi treba da sluzite ovoj naciji za dobrobit i boljitak Kakvo je obrazlozenje, sta vi to smatrate da ce biti bolje ako Robi ostane? Ako vi znate nesto sto mi nevidimo de pojasnite, gdje je ta transparentnost, ili ste i vi Mafija 2?
3 0
teddy sheringham
Napuši se kite Elvedine. Nek ti i Džidži pomogne!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi