Osim najavio susret s Mladosti, pa otkrio koliko zarađuje: "Šta je problem?"

Press konferencija pred sutrašnju utakmicu

Osim najavio susret s Mladosti, pa otkrio koliko zarađuje: "Šta je problem?"

U prostorijama FK Željezničar održana je konferencija za medije povodom utakmice 1/8 finala Kupa protiv Mladosti.

Plavi u posljednje vrijeme igraju odlično, u jedanaest prvenstvenih utakmica nisu niti jednom poraženi, a kada je tako onda ne čudi što ih mnogi vide kao pobjednike i u sutrašnjem duelu.

Na današnjoj konferenciji za medije novinarima se ispred kluba obratili šef stručnog štaba Amar Osim i fudbaler Dženan Zajmović. 

"Nama je cilj da prođemo, igramo s premijerligašem koji dolazi na Grbavicu s igračima koji su profesionalci. Postavit ćemo se maksimalno ozbiljno, a te priče s kim će oni igrati i kako, to ne znamo. Kod njih se ne zna ko je standardan, ko nije, dosta toga su izmijenjali u proteklom periodu, ali s juniorima sigurno neće igrati", kazao je Osim na početku.

Povukao je paralelu s prethodnim duelom s Mladosti na startu sezone.

"Igrali smo u drugom kolu. Situacija je danas različita, oni su u donjem dijelu tabele, a mi prvi, dakle u boljoj smo poziciji nego tada. Koliko sam zadovoljan napretkom? U nekim segmentima se popravljamo, ali u nekim stagniramo, osciliramo."

 

Protiv Mladosti bi priliku mogli dobiti i neki igrači koji su manje igrali.

"Postavit ćemo sutra ekipu za koju smatramo da će najbolji rezultat napraviti, imajući u vidu, naravno, okolnosti i samu utakmicu. Niko ne zna da li bismo igrali s najjačim sastavom bolje ili ne, na osnovu iskustava i osjećaja ćemo odrediti tim. Imamo još danas trening, zavisit će i od toga kako će se pojedini igrači osjećati."

Osim ima prilično veliki broj igrača na raspolaganju u ovom momentu.

"Sretni smo što imamo veći roster, neki su igrači, očekivano, nesretni jer manje igraju. Važno je da niko nije povrijeđen, a i većina njih se trudi kad god dobije priliku."

U javnosti je procurio i Osimov ugovor, što je kratko prokomentarisao.

"Ne znam što bi to neko u javnost plasirao i s kojim ciljem, ali lako je provjeriti. Ne znam ni šta je tu problem. Kolika je moja plata? 8.000", iskreno je odgovorio Osim na iznenađenje prisutnih novinara. . 

Javnosti se obratio i Dženan Zajmović, koji je, kao i Osim, istakao da su jasni ciljevi Željezničara u sutrašnjem meču i da očekuje prolaz u narednu fazu takmičenja. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Željezničara i Mladosti igra se u srijedu sa početkom od 18 sati. Glavni sudija na meču je Aleksandar Njegomirović, a pomoćnici su Radislav Kačavenda i Aleksandar Smiljanić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Malo je ovo, ipak mora od ovog novca namiriti sudijama...hahahaha
33 4
zizu82
A to što od 90 god. nema ni dana radnog staža i što nikada nije bio prijavljen a svi znamo koliko je radio,to nikom ništa.To što ni danas nije prijavljen tj.radi na crno i to nikom ništa. To je taj pravi klub gdje je sve transparentno.....
17 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti