Manchester City predvodi listu, gdje se nalaze bh. klubovi?

Specijalizirani portal objavio novu rang listu

Manchester City predvodi listu, gdje se nalaze bh. klubovi?

Adnan Beganović

Specijalizirani portal Euroclubindex.com, koji na sedmičnoj bazi naučno analizira i obrađuje utakmice elitnih takmičenja u svim evropskim ligama, te evropskim klupskim takmičenjima, objavio je najnoviju rang listu.

Najbolji klub na osnovu naučnih analiza koje koristi pomenuti specijalizirani portal je Manchester City sa 4223 boda. Iza Građana nalazi se Barcelona sa 4181 bodom, dok je Liverpool trećeplasirani sa sedam bodova manje.

Bayern je četvrtoplasirani, Juventus odmah iza, dok je Atletico šestoplasirani a njegov gradski rival Real nalazi se na sedmom mjestu.

Aktuelni francuski prvak PSG se nalazi odmah iza Reala, Chelssea je deveti, a TOP 10 zatvara Arsenal.

Što se tiče bosanskohercegovačkih klubova najbolje je rangiran Zrinjski koji se nalazi na 227. mjestu sa 1828 bodova s tim što treba dodati da su Plemići zbog poraza od Širokog Brijega nazadovali za čak 10 mjesta.

Sarajevo se nalazi na 249. mjestu sa 1770 bodova, a pobjede nad Borcem i Mladosti aktuelnom bh. prvaku su donijeli napredak za 11. mjesta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je 276. sa 1693 boda, Široki se nalazi na 344. mjestu sa 1491 bodom, dok je Radnik 376. sa 1408 bodova.

Kompletnu listu možete pogledati na ovom linku.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi