Dvojica igrača Barce neće da treniraju zbog protesta u Kataloniji

Šta se dešava u Barceloni?

Dvojica igrača Barce neće da treniraju zbog protesta u Kataloniji

Edmir Škorić

Širom Katalonije traju veliki protesti zbog devetorice uhapšenih političara koji su se zalagali za nezavisnost autonomne pokrajine.

U nekoliko katalonskih gradova, sa sjedištem u Barceloni, već danima trau žestoki protesti, pa će po svemu sudeći biti otkazan i duel Barce i Real Madrida, koji je zakazan za 26. oktobar.

Utakmica bi trebala da se pomjeri za 18. decembar, a zanimljivo da će zbog protesta igrači Barcelone na sutrašnje gostovanje Eibaru krenuti autoubom.

Neki igrači Barce odbili su da treniraju jer podržavaju proteste, a to su Ousmane Dembele i Gerard Pique. Navodno će obojica propustiti današnji trening koji je posljednji pret gostovanje Eibaru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje da se vidi kako će Barcelona reagovati, a katalonski narod će biti oduševljen njihovim potezom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manijak87
Hajde, razumijem Piquea, ali ne kontam Dembelea. Lik Francuz. Mogao je onda komotno i Rakitić odbiti trenirati.
8 1
teddy sheringham
Hahaha... Kakve vi gluposti pišete.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi