Pjanić o žestokim napadima na sudije i Juventus: Najlakše je za poraz optužiti nekog drugog...

Bh. fudbaler ne brine zbog komentara

Pjanić o žestokim napadima na sudije i Juventus: Najlakše je za poraz optužiti nekog drugog...

Midhat Šljivak

Torinski Juventus nalazi se prethodnih dana na velikom udaru navijača, ali i fudbalera iz drugih klubova.

Razlog je nekoliko sudijskih odluka koje su išle u korist Stare dame iz Torina, a kap koja je prelila času je penal protiv Genoe u 96. minuti, kojeg je na kraju Cristiano Ronaldo pretvorio u pobjednički gol.

Mnogi smatraju da su sudije naklonjene Bianconerima. Čak i fudbaleri drugih ekipa žestoko vrijeđaju tim iz Torina na društvenim mrežama, a o ovom je za Tuttosprot govorio bh. fudbaler Miralem Pjanić.

Bh. veznjak ima jasan stav što se tiče sudijskih odluka i komentara. Smatra da svi traže alibi jer gube utakmice.

"Nikad ne gubite zbog sudija. To je samo alibi", rekao je Pjanić i nastavio je:

"Kada odete s terena nakon poraza veoma ste ljuti i možete reći dosta stvari koje ne mislite. Najlakše je optužiti nekog drugog. Sudije će praviti greške, kao što ih i mi na terenu pravimo. VAR svim pomaže, a ja više ne obraćam pažnju na razne komentare", istakao je Pjanić.

Pjanić otkrio: Imam dogovor s Ronaldom oko slobodnjaka

Italijanska i evropska sportska javnost sve više primjećuje da Cristianu Ronaldu slobodnjaci baš ne idu od ruke otkad je došao u Juventus, pa mnogi navijači Juventusa priželjkuju da se Stara dama vrati starom sistemu - Pjanić i Dybala.

Popularni Mire za pomenuti sajt kaže da on, Dybala i Ronaldo imaju dogovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Reći ću vam da imam dogovor s Ronaldom što se tiče slobodnih udaraca. S njim nema problema, rekao je da može šutirati ko hoće kada je slobodnjak malo bliže. On ima jači udarac, ali imamo još dobrih šutera. Tu je Dybala koji slobodnjak može izvesti s desne, a ja i Ronaldo s lijeve strane", kazao je Pjanić za Tuttosport.

Ove sezone je Pjanić postigao tri gola uz tri asistencije na 12 nastupa u svim takmičenjima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
tako je
1 4
SeriaA
****o jedno nema odvratnijeg igraca i igras bas za pravi klub nikad nista niste posteno osvojili
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi