Musemić se složio s Osimom: "I s najboljim na svijetu bilo bi isto"

Gorući problem dolazi do izražaja

Musemić se složio s Osimom: "I s najboljim na svijetu bilo bi isto"

Admin Čaušević

Amar Osim i Husref Musemić su u klupskom bh. fudbalu uz određene periode pauze oko dvije decenije. Sinonim su za uspjeh FK Željezničar i FK Sarajevo i više nego su kompetentni da govore o Premijer ligi BiH. 

Gorući problem bh. fudbala već godinama je loša infrastruktura, posebice se to odnosi na ono što je preduslov za dobru igru - teren. Posljednjih godina se prave određeni pomaci u tom segmentu, ali to je još uvijek nedovoljno.

Izuzimajući nekoliko stadiona, prije svih Grbavicu i Bilino polje, koliko su loši tereni u BiH se najbolje da primjetiti dolaskom nepovoljnih vremenskih uslova i nižih temperatura.

Temu o lošim uslovima za igru Osim je pokrenuo nakon poraza Željezničara od Zrinjskog u Mostaru. Karizmatični stručnjak je nekako u svom stilu teren pod Bijelim brijegom nazvao njivom.

"Derbi je odigran u katastrofalnom terminu, na katastrofalnom terenu, totalno nedostojnom derbiju. Neko bi se trebao pobrinuti da to tako više ne bude, pogotovo kada igraju dva najtrofejnija tima u državi. Napraviš sranje od utakmice, jer igraš na 28 stepeni bez svjetala na terenu koji je njiva. Kritika Zrinjskom, jer bi trebali da imaju bolji teren", rekao je tada trener Plavih.

Sličnu konstantaciju poslije pobjede nad Širokim Brijegom imao je i Musemić koji je između ostalog kazao kako je nerealno očekivati neki iskorak u kvalitetu dok se tereni ne poprave.

"Složit ću se s Amarom Osimom. Sve dok budemo imali ovakve terene ne možemo puno napredovati to treba da bude jasno. Iako je ispalo da se on možda pravda za poraz zbog uslova. Neće, gospodo, sigurno ići tako dok budemo imali ovakve terene", kazao je trofejni trener te istakao srž problema:

"Dok se ne steknu uslovi zbog čega se igra fudbal, fudbal se igra na terenu, igrači su tu, gledaoci na tribinama žele da vide nešto, čisto sumnjam da će biti nekog napretka bez obzira ko došao u Bosnu i da dovedete najboljeg trenera na svijetu, čisto sumnjam".

Musemićevu izjavu o gorućem problemu Premijer lige pogledajte na 5:35 video priloga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što se susretima Željezničar - Čelik i Borac - Radnik kompletira 15. kolo do kraja jesenjeg dijela sezone premijerligaši će na teren izaći još četiri puta. Posljednje kolo u 2019. godini igrat će se 7. i 8. decembra. Odgovor na pitanje zašto bi u narednom periodu na nekim mečevima moglo faliti ljepote u igri već su djelimično dali Osim i Musemić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Musemic je prvenstveno mislio na stadion Tusanj koji je najveca njiva u drzavi vjerovatno a dvije ekipe na toj njivi igraju i kada im se gostuje sva pravila fizike i fudbala prestaju da vaze.
11 3
Alen23
Realno liga nam je ***** utakmice osim na grbavici i na bilinom polju ostalo je sve močvara mora se i država i savez oko toga pozabavit
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi