Region o skandalu koji potresa bh. fudbal: "VAR je stigao"

SIPA jutros napravila akciju

Region o skandalu koji potresa bh. fudbal: "VAR je stigao"

Admin Čaušević

Akcija kodnog naziva VAR top tema je u bh. medijima, ali i regionu. 

SIPA je jutros uhapsila 12 osoba zbog sumnje da su učestvovali u namještanju utakmicu u takmičarskoj godini 2018/2019.

Sumnja se da su namještene utakmice u Premijer ligi i Prvoj ligi, a do sada su uhapšeni Ilija Živković, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko, Fuad Zahirović, Marko Brezović, Mario Grgić i Anto Kobaš.

Skandal koji potresa bh. fudbal je odjeknuo i van granica BiH, vijest o jutrošnjoj akciji su prenijeli praktično svi mediji u regionu.

"U tijeku akcija VAR u BiH: Hapšenje sudaca zbog namještanja utakmica", piše hrvatski Index.hr.

"VAR" je stigao – delegat i sudije idu iza rešetaka!", navodi srbijanski B92.

"Menadžeri, sudije i zvaničnici pod istragom za namještanje mečeva", naslov je na crnogorskom portalu Vijesti.

"Priveli su suce i delegate u BiH zbog optužbi za namještanje...", pišu hrvatska 24.sata.hr.

Podsjećamo da su iz SIPA-e potvrdili kako su privođenja i pretresanje objekata koje koriste osumnjičeni provedeni u Sarajevu, Novom Travniku, Bosanskom Šamcu te Orašju.

Nakon što su detalji akcije počeli isplivavati na površinu saopštenjem se oglasio i NFSBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Snažno smo opredjeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo, kako bi one što uspješnije radile na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu fudbalskih organa i tijela.

"Bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na nivou entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svome radu, ovom prilikom moramo istaći da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom fudbalu u Bosni i Hercegovini", stoji na stranici Saveza.

Top Komentari

nijepoznat
Amar najposteni
2 0
antisdp
A eto toga ko biva nema u Hrvatskoj i Srbiji?Mi smo MALE MACE ZA NJIH!Ali bolje pisati ruzno o Bosnji, jer Bosnjaci imaju svoje petokolonase, srbokomuniste,koji svaki dan uz UZP medije,plasiraju nove podvale Bosnjacima i samo ta peta kolona na to obraca paznju..ta rade za istog" gazdu"....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi