Situacija pred posljednje kolo kvalifikacija: Žrijeb odlučuje ko će se priključiti BiH u baražu

Play-off se igra u martu

Situacija pred posljednje kolo kvalifikacija: Žrijeb odlučuje ko će se priključiti BiH u baražu

A. Čaušević

Do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sljedeće godine ostalo je još jedno kolo i bit će odigrano danas, u ponedjeljak i utorak. 

U petak je porazom od Italije stigla potvrda da će Bosna i Hercegovina igrati u baražu, a nakon jučerašnjih mečeva još uvijek nisu poznati rivali Zmajeva.

UEFA je sinoć napravila novi presjek, a prema trenutnoj situaciji žrijeb će odlučiti koji još tri selekcije pored BiH će biti učesnici play-offa Lige B.

Žrijebom bi se odlučili u učesnici baraža u Ligama A i C, dok je za sada jedino kristalno jasna situacija u Ligi D.

Liga A: Island, Bugarska/Izrael/Rumunija*, Vels/Slovačka/Irska/Sjeverna Irska**

Liga B: Bosna i Hercegovina, Vels/Slovačka/Irska/Sjeverna Irska**

Liga C: Škotska, Norveška, Srbija, Bugarska/Izrael/Rumunija*

Liga D: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija

*prema trenutnom scenariju, žrijeb će odlučiti koja će od selekcija: Bugarska, Izrael ili Rumunija, popuniti prazno mjesto u Ligi C, a koje dvije će u Ligi A.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

**Prema trenutnom scenariju, žrijeb će odlučiti koja će se tri od četiri selekcije: Vels, Slovačka, Irska, Sjeverna Irska, pridružiti Bosni i Hercegovini u Ligi B, a koja će u Ligu A.

Inače, žrijeb nakon kojeg će biti poznat izgled play-off grupa će se održati 22. novembra. Polufinalne utakmice baraža se igraju 26. marta, a finalne 31. marta.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ako Bog da, UEFA će povećati broj učesnika na 46 pa ćemo i mi igrati na tom EP.
9 0
K79
svaki dan Uefa napravi presjek i svaki dan potpuno isti članak ! de ga presjeci više matereti !
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi