Gazzetta dello Sport ocijenila Zmajeve: Najbolji je krenuo razarujuće, a najlošiji je bio stidljiv

Ubjedljiv poraz od Italije

Gazzetta dello Sport ocijenila Zmajeve: Najbolji je krenuo razarujuće, a najlošiji je bio stidljiv

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je protiv Italije upisala prvi poraz na domaćem terenu u ovim kvalifikacijama. Italijani su se pokazali kao bolji i jači rival te su slavili s 0:3. 

Na Bilinom polju je bilo i nekoliko novinara najistaknutijih italijanskih medija uključujući i reportera ugledne Gazzette dello Sport.

Jedan od najstarijih sportskih listova prilikom ocjenjivanja igrača nije štedio bh. reprezentativce. Najbolju ocjenu dobio je Edin Džeko, a najlošiju Sead Kolašinac.

"Bernardeschi izludio Kolašinca" naslov je članka u kojem se nalaze ocjene uz pitanje da li je Bosna i Hercegovina protiv Italije ponovo igrala na 200 % koja je prejaka za nju? Ili je ponovo na 50 %..."

Zmajevi su dobili prosječnu ocjenu 5. Istom ocjenom je ocijenjena i taktika Roberta Prosinečkog. "Superiornost Azzurra je bila impresivna, ali Bosna nikad nije promijenila način i kada je bila visoko pritisnuta nije imala rješenja", piše Gazzetta.

"Razarajući početak, a onda primorana normalizacija jer Bosna izgubila sigurnost. Pokušavao je, ali njegov vezni red nije imao vrhunskih asistenata", opis je Džekinog nastupa koji je dobio šesticu.

"Kada se u Londonu golim rukama suprotstavio razbojniku s nožem bio je jaka zvijer. Međutim, ovdje je bio stidljiv i spor. Bernardeschi ga je prešao nekoliko puta i natjerao na grešku za 0:2", komentar je na nastup Seada Kolašinca koji je dobio ocjenu 4.5.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ostali bh. reprezentativci su dobili sljedeće ocjene: Ibrahim Šehić (5.5), Zoran Kvržić (5), Adnan Kovačević (5), Ermin Bičakčić (5.5), Muhamed Bešić (5.5), Miralem Pjanić (5), Gojko Cimirot (6), Edin Višća (6), Rade Krunić (5), Armin Hodžić (6) dok Mato Jajalo koji je u finišu utakmice ušao umjesto Pjanića nije ocijenjen.

Inače, Gazzetta je generalni nastup Italijana ocijenila sa 7.5, selektor Roberto Mancini je za svoje vođenje susreta dobio osmicu. Najbolji Italijan bio je Andrea Belotti (7.5), a najlošiji Emerson Palmieri (6.5).

Top Komentari

user2945
Ma ovi pojma nemaju čuj Po njima panjevi Visca i Besic igrali bolje od Krunica koji se borio kao lav i imao par odličnih prodora. Čak je i Kolasinac bio bolji od ove dvojice panjeva... novinar očigledno nije gledao fudbal i samo je tražio alibi da napravi njihove igrače herojima nasuprot Kolasinca...
13 2
SeoRusilac
Odlicni Rade Krunic dobio samo 5? Ne kontam
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi