Srbija već zna prvog rivala u baražu: Orlovima neće biti lako 26. marta

Mogu li preći ovu prepreku?

Srbija već zna prvog rivala u baražu: Orlovima neće biti lako 26. marta

Fudalska reprezentacija Srbije nije uspjela da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo.

Popularni Orlovi nadali su se bukvalno do posljednjih minuta da će zadržati prednost protiv Ukrajine, a da će Luksemburg nekako izjednačiti protiv Portugala, ali ni jedno od navedenog nije se desilo.

Tako će naši istočni susjedi igrati baraž Lige nacija krajem marta preko kojeg će pokušati da se domognu smotre najboljih selekcija Evrope.

Poznat je i njihov prvi rival, a to će biti Norveška. Orlovi taj susret polufinala 26. marta 2020. godine igraju u gostima i sigurno im neće biti nimalo jednostavno.

U drugom polufinalu Lige C igrat će Škotska i Bugarska pa će pobjednici tih mečeva u finalu odlučiti o putniku na Euro. Žrijebom će biti odlučeno ko je domaćin.

Kada je riječ o prvom protivniku Srbije, Norveška važi za jednu prilično respektabilnu ekipu. Radi se o selekciji koja je u devet utakmica kvalifikacija upisala samo jedan poraz, a čini se da će iste završiti na 3. poziciji, odmah iza Španije i Švedske.

Prva zvijezda Norvežana je svakako mladi napadač Erling Haaland koji je trenutno jedan od najtraženijih fudbalera na svijetu. U Salzburgu igra nestvaran fudbal i za njegov potpis otimaju se klubovi poput Bayerna, Manchester Uniteda, Juventusa itd.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zanimljivo, on nije igrao prije nekoliko dana protiv Farskih Ostrva jer je povrijedio koljeno, a do sada je upisao tek dva nastupa za reprezentaciju. Osim njega, tu je i također veoma mladi Martin Odegaard koji igra vrlo dobru sezonu u Real Sociedadu i postoji mogućnost da će se sljedećeg ljeta vratiti u Real Madrid.

Sve u svemu, Srbiji sigurno neće biti lako na tom gostovanju.

Top Komentari

zmijuga.loma
Sretno Norveska
23 2
TIGAR
svim srcem protiv srbije dok ne priznaju zlocine genocide
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije