Salihamidžić: Nisam bio u Beogradu od 1992. godine, lijepo se vratiti
Foto: EPA

Sportski direktor Bayerna pred meč s Crvenom zvezdom

Salihamidžić: Nisam bio u Beogradu od 1992. godine, lijepo se vratiti

Stadion "Rajko Mitić" u Beogradu večeras će ugostiti Bayern u sklopu 5. kola grupne faze Lige šampiona.

Uoči same utakmice među srbijanskim novinarima posebno tražen je bio naš Hasan Salihamidžić (42), danas sportski direktor Bayerna, koji je izjavio kako veoma cijeni Crvenu zvezdu i sve ono što je uradila posljednjih godina.

"Crvena zvezda dominira i igra najbolji fudbal u Srbiji. Ima godina kada je tako, kada je drugačije, a ove je jasno. Što se tiče Evrope, sada su na trećem mjestu i mogu da se plasiraju u drugu rundu, ko zna... Ako ne, onda u Ligu Evrope", kazao je Salihamidžić, pa se nasmijao na pitanje jesu li crveno-bijeli i najbolji na Balkanu.

"Teško je reći. Tu je i Dinamo, i oni igraju dobro i imaju fantastičnu ekipu. Po meni ta dva kluba su najbolja na ovim prostorima", poručio je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Bayernovi igrači vrlo dobro znaju kakva je atmosfera na čuvenoj Marakani.

"Normalno je da smo im prenijeli kakva je atmosfera, koliko emocija ima i kakva je publika. Pripremit ćemo se."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Posljednji put u Beogradu je, kaže, bio još 1992. godine.

"Posljednji put sam bio sa reprezentacijom. Lijepo je biti u Beogradu, vratiti se... Imam lijepa sjećanja sa Marakane", poručio je Salihamidžić u razgovoru za Tanjug.

Bayern u meč sa Crvenom zvezdom ulazi poslije tri ubjedljive uzastopne pobjede, tako da bi sve osim trijumfa Bavaraca večeras bilo ravno iznenađenju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

casimiro
Ma opste je poznato da je Salihamidzic smece..kako za familiju prijatelje tako i za sve ostale!!To je pravi svabo,u usta mu se naserem!Malo je ljudi koji imaju o njemu bilo sta dobro reci!!!
2 9
Laso
Smećko!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi