Drama na Amsterdam Areni pripala Šišmišima: Ajax ispao, Valencia i Chelsea idu dalje

Grupa H je bila jako zanimljiva

Drama na Amsterdam Areni pripala Šišmišima: Ajax ispao, Valencia i Chelsea idu dalje

Fudbaleri Valencije i Chelseaja plasirali su se iz grupe H u osminu finala Lige šampiona.

Chelsea je dobio Lille sa 2:1 u susretu posljednjeg kola grupne faze, a Valencia je slavila u Amsterdamu protiv Ajaxa s 1:0 i eliminisala ga iz daljeg takmkičenja.

Ajax je bio dosta bolji na početku meča u Amsterdamu. Otprilike od desete do dvadesete minute ekipa iz Amsterdama je napadala i bila često pred golom gostiju, a jedinu pravu priliku imao je Tadić kada je šutirao pored gola.

Valencia se nije uspjela ni osloboditi pritiska već je samo jednom uspjela preći centar i odmah je pogodila. Bilo je to u 24. minuti kada lijepu akciju u gol pretvara Rodrigo.

To je malo šokiralo domaće koji nisu uspijevali da naprave pritisak na gol gostiju i prvu narednu priliku stvorili su tek u 44. minuti. Tada je pokušao Van de Beek ali Gaya izbacuje skoro s gol crte.

Kazna za taj promašaj mogla je stići samo minut kasnije kada je u velikoj šansi Rodrigo da postigne i drugi gol, ali Onana mu brani udarac.

Na samom početku drugog dijela Rodrigo je ponovo u šansi ali lopta odlazi pored gola. Kasnije i Ajax prijeti i to preko Ziyecha i Langa, ali promjene rezultata nema. Valencia se u finišu meča dobro i organizovano branila pa nije dopuštala veće šanse domaćem timu i na kraju je ostalo 0:1.

Šišmiši su se u osminu finala plasirali s prve pozicije u grupi H jer su na kraju imali 11 bodova i bolji međusobni duel od Chelseaja koji je također imao 11 bodova.

Chelsea je u drugom meču ove grupe večeras dobio Lille sa 2:1 i na taj način osigurao plasman dalje.

Plavci su pogađali preko Abrahama i Azpilicuete dok je jedini gol za goste postigao Ramy. Chelsea je i prije ovog meča bio veliki favorit jer mu je susret bio od ključnog značaja dok je Lille došao u London bez ikakvih rezultatskih ambicija, ali je na kraju odigrao pristojan susret.

Dakle, iz ove grupe dalje idu Valencia i Chelsea, Ajax će u Evropa ligu dok Lille završava nastup u Evropi.

Liga prvaka, grupa H:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Chelsea - Lille 2:1

Ajax - Valencia 0:1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Žao mi Ayaxa igraju dobar fudbal, prošle godine ispadoše u polufinalu na nesretan način sad neprođoše grupu sa 10 bodova ...
5 0
amadeus21
Cao narkomaniiiiiiiiii!!! AMUNT VALENCIA
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi