Izet Hajrović karijeru nastavlja u Engleskoj, Dinamo ga pušta bez obeštećenja?

Na Maksimiru se nije naigrao ove sezone

Izet Hajrović karijeru nastavlja u Engleskoj, Dinamo ga pušta bez obeštećenja?

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Izet Hajrović u prvom dijelu sezone nije bio baš standardan u Dinamu kao prethodnih sezona i sve više se špekuliše da će napustiti Maksimir.

Hajrović je u Dinamo stigao prije dvije godine iz Werdera i bio je jedan od standardnijih igrača Modrih. Međutim, bh. fudbaler ove sezone ne uživa povjerenje kod Nemanje Bjelice kao što je to bilo prošle sezone.

Bh. reprezentativac je odigrao svega 368 minuta u domaćem prvenstvu, dok je u grupnoj fazi Lige prvaka odigrao samo devet minuta, te se nije uspio niti jednom upisati u listu strijelaca što je zaista nevjerovatno za Izeta. Zbog toga se sve više špekuliše da Hajrović nije zadovoljan u zagrebačkom klubu i da želi promijeniti sredinu.

Sportske novosti pišu da se Hajrović nalazi na izlaznim vratima kluba i kako stvari stoje karijeru će vjerovatno nastaviti u Engleskoj. Interes za bh. igrača pokazao je Luton Town koji se trenutno takmiči u Championshipu.

Ovaj tim je trenutno posljednji na tabeli i u zimskom prelaznom roku žele što bolje pojačati tim kako bi izborili opstanak. Jedan od igrača kojeg žele dovesti je i Hajrović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Dinamu su čak raspoloženi da puste Hajrovića bez obeštećenja jer bi tako dosta olakšali svoj budžet s obzirom da bh. reprezentativac godišnje u ovom timu zarađuje 700.000 eura. To bi bila "win-win" situacija jer bi Hajrović imao veću platu u Lutonu nego što trenutno ima u Dinamu.

Ipak, u zagrebačkom klubu još uvijek čekaju na zvaničnu ponudu engleskog tima, a u narednim danima sve bi trebalo biti poznato. Dinamo počinje pripreme 7. januara i očekuje se da se Hajrović pojavi na prozivci, no da li će ostati član Modrih ostaje nam da vidimo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19211921
trener nemanja bjelica hahahahah
12 0
BobPaisley
...ne uziva povjerenje trenera Nemanje Bjelice.. ovaj sajt treba ugasiti.
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije