"Razgovarao sam s Misimovićem oko igranja za BiH, sutra idem na pregovore u Milano"
Omeragić je za kratko vrijeme skrenuo pažnju velikih klubova u Evropi, a velike su šanse da u narednim danima postane novi igrač velikog AC Milana

Bećir Omeragić, defanzivac Zurciha za kojem "ludi" pola Evrope

"Razgovarao sam s Misimovićem oko igranja za BiH, sutra idem na pregovore u Milano" · Intervju

D. Kurbegović

Kada imate 17 godina i igrate  u prvoj postavi za jednu od najboljih ekipa u Švicarskoj onda sigurno zaslužujete veliku medijsku pažnju. U ovom slučaju riječ je o mladiću čiji su korijeni iz Bosne i Hercegovine, otac je iz Derventa, majka iz Kozarca, a rat ih je odveo u izbjeglištvo u Švicarsku.

Tamo se 2002. godine rodio Bećir Omeragić, 17-godišnjak, trenutno nogometaš Zuricha, za čije usluge su zainteresovani najbolji klubovi u Evropi.

Posredstvom njegovog menadžera Romea Filipovića (bivšeg igrača Željezničara i Slobode), koji se već nekoliko godina uspješno bavi menadžerskim poslom stupili smo u kontakt s mladim nogometašem za kojim je "poludjelo" pola Evrope.

Bećir Omeragić za SportSport.ba kazao je nešto više o svojoj dosadašnjoj karijeri, ponudama velikih klubova, ugovoru sa Zurichom, ali i reprezentacijama Švicarske, te BiH.

Vaš menadžer nam je kazao da sutra putujete na pregovore s AC Milanom?

"Istina je zajedno sa Romeom Filipovićem sutra idemo za Milano, gdje ćemo obaviti razgovore s ljudima iz kluba, odnosno Paolom Maldinijem i Zvonimirom Bobanom oko eventualnog prelaska u AC Milan. Ja imam profesionalni ugovor sa Zurichom još godinu i pol, tako da će se dosta pitati i moj klub. Iskreno volio bih da pređem u jedan od najvećih klubova u Evropi, a sve je do dogovora i uslova koje će mi ponuditi".

Dobili ste priliku u prvom timu Zuricha i to ste iskoristili na pravi način?

"Sve više prilike u današnjem nogometu dobivaju mladi nogometaši, vaše je da iskoristite ono što je pred vama. Spremno sam dočekao šansu i iskoristio je. Potrefili su nam se i rezultati, dobro igramo i nema ništa ljepše biti u seniorskoj ekipi jedan od najmlađih igrača, a uz to postizati dobre rezultati i igrati dobro".

Prošli ste sve omladinske kategorije reprezentacije Švicarske

"Igrao sam za sve selekcije od U-15 do U-19 u kojoj sam trenutno, imam dobar status, bio sam kapiten kadetske reprezentacije, a sada sam standardan i u juniorskoj selekciji. Imamo dobru ekipu i vjerujem da ćemo u narednom periodu napraviti dobre rezultate".

Iako si rođen u Švicarskoj, a tvoji roditelji su iz BiH, da li je bilo poziva da zaigraš za reprezentaciju BiH?

"Naravno, zvao me Zvjezdan Misimović, obavio je razgovor sa mnom i mojim roditeljima. Mislim da je još rano za neke velike odluke, imam još vremena da se svakako odlučim. Dogovorili smo ponovo da se čujemo s gospodinom Misimovićem i naravno da Bosnu i Hercegovinu nosim u srcu. Trenutno sam samo fokusiran na igre u klubu, gdje mi zaista ide dobro, a ko zna šta će se desiti u budućnosti", kazao je za SportSport.ba Bećir Omeragić jedan od najvećih talenata u Evropi, koji igra na poziciji stopera, a postoje velike šanse da ovaj nogometaš sutra postane član velikog AC Milana.

Top Komentari

Bhf111
Napokon da procitam da je neki mladi igrac vec pricao sa nekim iz saveza. Svaki put nam se omaklo
13 0
Benjamingst
Mislim da ce zaigrati za BiH 100%. Miske radi dobar posao.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi