Švicarce hvata panika: Štoper na radaru Zmajeva
Omeragić (lijevo) standardan u Zurichu iako nema ni 18 godina

Igra sjajno u Zurichu

Švicarce hvata panika: Štoper na radaru Zmajeva

A. Čaušević

Dobro je poznato da je dijaspora jedan od izvora bh. reprezentativaca, nebitno koja je kategorija u pitanju. 

Kao naredni mogući reprezentativac BiH koji stiže iz inostranstva spominje se Bećir Omeragić. Tačnije tu informaciju je objavio ugledni švicarski portal Blick.ch.

S obzirom da ima svega 17 godina Švicarci su impresionirani ovim defanzivcem koji je rođen u toj zemlji, ali korijene vuče iz Bosne i Hercegovine te samim tima ima i pravo nastupa za Zmajeve.

Blick piše kako njegove dobre partije nisu prošle nezapaženo te da je nedavno NFSBiH kontaktirao Omeragića. Razgovaralo se o njegovim nastupima za A reprezentaciju iako nema bh. državljanstvo.

Međutim, prema riječima njegovog konsultanta Cristopha Grafa cilj mladog fudbalera je da nastavi igrati za švicarske selekcije gdje je standardan.

"Sve se to moglo završiti za jedan dan, ali smo otkazali. Bećir želi da nastavi igrati za Švicarsku", kazao je Graf.

Trenutno nastupa za Zurich odakle je stigao iz omladinskih selekcija Servettea. U posljednje vrijeme igra redovno za prvi tim, a u prethotnih sedam utakmica svicarske Superlige je bio starter što nije zanemarivo za nekog ko još uvijek nema 18 godina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Da ga dovedem u Ženevu bih otišao i na biciklu", rekao je Ludovic Magnin trener Zuricha o mladom štoperu koji je član Zuricha od ljeta 2018. godine.

Omeragić je prema navodima Blicka bio na radaru Red Bull Salzburga, Bayerna, Intera i Manchester Uniteda, a spominje se i Bournemouth zbog saradnje za Zurichom.

Promo

Top Komentari

Chupy
Sinoc, Zurich:Servette 0:5 :)
4 0
Adnanos
Sve sto pise ovdje pise i svicarskim novinama. Provjerite pa onda ostavljaj te komentare. Mali je veliki talenat a sta ce biti sa njim treba sacekat i vidjet. Dosta talentovane djece je propalo. Samo napisite Mustafa Kucukovic Hamburg i vidjet ce te.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi