Čudo u Trondheimu: Fantastični Portugalci pobijedili Francuze!
Foto - EPA

Veliko iznenađenje

Čudo u Trondheimu: Fantastični Portugalci pobijedili Francuze!

Midhat Šljivak

Rukometaši Portugala savladali su Francusku rezultatom 25:28 u prvom meču grupe D na Evropskom prvenstvu.

Francuzi su bolje ušli u ovaj meč. Imali su vodstvo od samog početka, a u 11. minuti meča odlaze po prvi put na plus tri, 6:3.

Međutim, Portugal je igrao zaista fantastično u ostatku prvog dijela. Konstantno su bili blizu Francuzima, igrali su odličnu odbranu, da bi u 24. minuti po prvi put došli i do vodstva golom Branquinha od 9:10.

Nastavio je Portugal sa fantastičnom igrom do kraja prvog dijela. Ostavili su Francusku bez gola čak 11 minuta i u međuvremenu su stvorili tri gola prednosti, 9:12.

Tek u 30. minuti Francuska je zabila svoj deseti gol, da bi zatim Portugalci napravili grešku u posljednjem napadu, pa je Nikola Karabatić golom vratio svoju selekciju na minus jedan na poluvremenu 11:12.

Genty je sa dvije odbrane na početku drugog poluvremena dao malo krila Francuzima, koji nakon dugo vremena golom Mema u 39. minuti dolaze do vodstva rezultatom 16:15.

Richardson je međutim bio taj koji je igrao odlično u nastavku meča i zaslužan je za vodstvo Francuza, ali Portugal jednostavno nisu padali u igri i držali su se rame uz rame sa favorizovanim protivnikom.

Portugal je do novog vodstva došao u 44. minuti meča preko Fradea (18:19), da bi zatim minut kasnije golman Quintana zabio za plus dva (18:20).

Ponovo se uvukla nervoza u redove reprezentacije Francuske. Protivnik je igrao fenomenalno i u 49. minuti ima plus tri, 19:22.

Imao je Portugal i šansu da ode na plus četiri. Međutim, prave nekoliko grešaka, Francuska je maksimalno koristila prazan gol, a golom Fabregasa u 53. minuti dolaze do izjednačenja rezultata na 22:22.

Branquinho je golom prekinuo seriju Francuske, ali Gomes je zatim isključen na dvije minute i Portugal se opet odlučio da igra bez golmana, no ovog puta su mnogo bolje realizovali napade.

U posljednje tri minute meča ušlo se rezultatom 25:25, Gomes zatim pogađa, a Quintana brani napad Francuske. Fabregas i Guigou su zatim isključeni, imali su Portugalci sve u svojim rukama, a poklon naravno nisu propustili i došli su velike pobjede.

EP, grupa D.

Francuska - Portugal 25:28 (11:12)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Francuska: Gerard, Genty, Remili 1, Lagarde 4, Prandi, Richardson 3, Mem 4, Tournat, Karabatić 4, Grebille, Abalo 2, Sorhaindo, Guigou 2, Fabergas 4, Dipanda, Porte

Portugal: Quintana 1, Gomes, Portela 3, Ferraz 4, Martins, Silva 2, Salina 2, Rocha, Borges 3, Branquinho 5, Cavalcanti, Areia 1, Gomes 4, Antunes, Frade 1, Magalhaes

Top Komentari

BobPaisley
...zadnje mjesto nam je rezervisano.
2 5
Taceoni
Tacno tako realno prejaki su za nas trenutno svi u grupi
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi