SFK 2000 Sarajevo na pragu Ginisovog rekorda

Nevjerovatna serija fudbalerki sarajevskog tima

SFK 2000 Sarajevo na pragu Ginisovog rekorda

Višestruke šampionke Bosne i Hercegovine, SFK 2000 Sarajevo, s velikim očekivanjima dočekuju proljetni dio Premijer lige BiH za žene.

Izabranice Samire Hurem žele osvojiti nove trofeje, a s obzirom na to da kao prvoplasirani i jedini neporažen tim čekaju početak službenih utakmica, sigurno je da su glavne favoritkinje na tom putu.

Ono što naročito motiviše igračice SFK 2000 Sarajevo jeste prilika da postave novi svjetski rekord. Naime, SFK 2000 Sarajevo je do sada osvojio 17 uzastopnih titula šampionki Bosne i Hercegovine, čime su izjednačile rekord tima s Farskih Otoka KI.

Osvajanjem nove, osamnaeste, titule za sezonu 2019/20, u SFK 2000 Sarajevo bi postao vlasnik svjetskog rekord po broju uzastopnih osvojenih titula u ženskom fudbalu, u jednom domaćem prvenstvu.

"Igračice SFK 2000 Sarajevo vrijedno treniraju u toku zimske pauze, te će maksimalno spremne dočekati proljetni dio sezone u kojem će tragati za novim trofejima, ali i rekordima", navodi se na zvaničnoj stranici ovog kluba.

Top Komentari

Plavi_Strumf
Naprimjer da ne sutra budu najgore, sevap ih je pustiti nakon svega da budu prve, jaro žene deru sve, svaka im čast vazda su nas predstavljale u svijetu, zaslužile su mnogo veću podršku nego muški sto imaju!!
4 3
nijepoznat
Svaka cast
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi