Zvijer kakva se ne viđa: Hoće li ovaj čovjek pokoriti tešku kategoriju?
Foto / Instagram

Francis Ngannou izgleda brutalno

Zvijer kakva se ne viđa: Hoće li ovaj čovjek pokoriti tešku kategoriju?

Midhat Šljivak

Kamerunac Francis Ngannou silno želi napasti pojas prvaka teške kategorije UFC-a.

Predator je jednu šansu već imao prije dvije godine, ali je uvjerljivo izgubio od Stipe Miočića, gdje je Amerikanac taktički odradio čudesnu borbu i odbranio je pojas.

Ipak, 33-godišnji Kamerunac se vraća polako na sami vrh. Nakon Miočića poražen je i od Derricka Lewisa, a zatim je zaredao tri pobjede protiv velikih imena, Blaydesa, Velasqueza i Dos Santosa.

Sve borbe je dobio nokautima u prvoj rundi. Jedva da je bio ukupno dvije minute u oktagonu, a pred njim je 28. marta još jedan žestok izazov.

Ngannou će se u oktagonu naći s neporaženom zvijeri iz Surinama Jarizinhom Rozenstruikom (10-0). Bit će to vjerovatno duel za novog izazivača teške kategorije, a Ngannou je po svemu sudeći spremniji nego ikad.

To jasno pokazuju fotografije s njegovog treninga. Oduševio je apsolutno sve svojim izgledom, a i predsjednik UFC-a Dana White je više nego impresioniran.

Francis je prava zvijer, a vidjet ćemo hoće li konačno pokoriti tešku kategoriju.

View this post on Instagram

🦍

A post shared by Francis Ngannou (@francisngannou) on

Top Komentari

GigantMostarski
bio je ko zvijer gradjen i u borbi protiv stipe miocica pa je dobio po p*č*i :)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi