Još jedna očajna partija Rome i novi poraz
Foto - EPA

Kriza trese Rimljane

Još jedna očajna partija Rome i novi poraz

M. Šljivak

Roma je večeras na Olimpicu poražena od Bologne sa 2:3 u susretu 23. kola italijanske Serije A.


Još jedan očajan meč odradili su izabranici Paula Fonseca i Bologna je predvođena Sinišom Mihajlovićem došla do zaslužena tri boda.

Gosti su poveli u 16. minuti. Očajnu reakciju Chrisa Smallinga koristi Riccardo Orsolini i pogađa za 0:1.

Slavlje Bologne nije dugo trajalo. Već šest minuta kasnije Roma je izjednačila, a autogol je na čudan način postigao Denswil za 1:1.

Ipak, gosti su ubrzo ponovo poveli. Musa Barrow je prekrasno pogodio u 26. minuti za 1:2, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Barrow je u 51. minuti pogodio i drugi put. Obrukao je Mancinija i još je jednom pogodio za 1:3.

Roma se uspjela vratiti u meč. Mkhitaryan je u 72. minuti smanjio rezultat na 2:3, a kada se očekivao pritisak Vučice veliku glupost pravi Cristante koji je dobio direktan crveni karton.

Bologna je do kraja zadržala vodstvo i upisala je zaslužena tri boda protiv itekako očajne Rome koja je sve dalje od borbe za plasman u Ligu prvaka.

Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta i imao je tri dobre šanse koje mu je protivnički golman uspio odbraniti. Dvije je napravio u nadoknadi, ali gol ga nije htio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 23. kolo:

Roma - Bologna 2:3



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

A sta sam ja rekao jos poslije onog poraza Rome protiv Sassuola, da se moze desiti da Roma nece pobijediti Bolognu a mozda cak sta vise izgubi protiv Bologne i da Roma moze lahko uci u seriju Losih rezultatai da Dzeko nece dati gol, jer ne postize ih cesto, i pogledajte sta bi ja pogodih sta ce biti, a zasto, pa zato sto poznajem dobro fudbal. Rome nije dobro krenulo jos od povrijede Zaniola, a to je veliki hendikep za Romu, kao sto se vidi Under nije dobra zamijena za Zaniolu, garant na sledecoj utakmici Under nece biti starter za Romu, njegovo mjesto preuzima Peres.
3 9
Benjamingst
Roma da igra u BiH premijer ligi borili bi se za opstanak kako igraju.... malo sale
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije