Klopp o Juventusu: Nije mi jasno kako nisu prvi sa 10 bodova prednosti...

Da li je Stara dama najveći favorit u Ligi prvaka?

Klopp o Juventusu: Nije mi jasno kako nisu prvi sa 10 bodova prednosti...

Liverpool hita ka svojoj prvoj tituli prvaka Engleske nakon višedecenijskog posta, a Redsi još uvijek brane i pehar osvajača Lige prvaka.

Međutim, ako se pita trener Liverpoola Jurgen Klopp, najveći favorit u ovosezonskom izdanju Lige prvaka je Juventus.

Očigledno je Nijemac impresioniran ekipom Stare dame, pa mu nije jasno kako Juve već nije ubjedljivo prvi u Seriji A.

Stara dama je trentuno bodovno poravnata na vrhu tabele domaćeg prvenstva sa Interom i ima samo bod više od trećeplasrianog Lazija.

"Liga prvaka? Izabrao sam Juventus kao faovrita prije nego što je sezona počela, ali očigledno ne pratim dovoljno italijanski fudbal jer mi nije jasno zašto nisu 10 bodova ispred svih ostalih, na vrhu Serije A", izjavio je Klopp za The Guardian, pa nastavio:

"Imaju najveću ekipu koju sam vidio u svom životu, imaju kvalitetne igrače, to je ludo".

"I Bayernova ekipa je ogromna, PSG je fantastičan kada su svi zdravi, nikada ne možete otpisati ni Barcelonu, a ne možemo zaboraviti ni Manchester City jer će Liga prvaka biti jedan od njihovih glavnih ciljeva", rekao je Klopp, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nemam pojma koliko daleko možemo stići, ali nema potrebe još uvijek o tome razmišljati jer se trenutno moramo fokusirati samo na Atletico."

Inače, Liverpool će u osmini finala Lige prvaka odmjeriti snage sa Atletico Madridom, dok ekipu Juventusa očekuje dvomeč sa Lyonom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

galaktikos1902
****t ce vam Zidan mater svima opet
0 8
DanGraf
Vodi Wolfsburg! Weghorst zabija iz penala!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi