Haaland 'kopira' Ronalda kako bi postao najbolji na svijetu
Foto - EPA

Prati njegove navike

Haaland 'kopira' Ronalda kako bi postao najbolji na svijetu

M. Šljivak

Erling Haaland apsolutni je hit u svijetu fudbala.

Ovaj 19-godišnji Norvežanin briljira od početka sezone, a nakon sjajnih nastupa u dresu Salzburga, još jače je krenuo u dresu Borussije iz Dortmunda.

Njegov otac Alfie Haaland, koji je nekada igrao za Manchester City, otkrio je za ESPN kako je njegov sin 'kopirao' Ronaldovu ishranu kako bi postao najbolji na svijetu.

"Patrice Evra mu je pričao o ručku s Ronaldom, kada je jeo samo ribu i ništa drugo. Erling sada pokušava napraviti isto što i Ronaldo, kako bi bio na istom nivou kao i on u budućnosti. Za sada mu se to isplaćuje", rekao je Haaland stariji.

A Ronaldova dijeta koja ga je učinla istinskom mašinom je zaista interesantna. Portugalac ima i do šest različitih obroka dnevno, većinom se zasniva na pasti i piletni zbog željene mješavine proteina i ugljenhidrata. Nijedan obrok ne sadrži sol.

"Ključ svega je briga za tijelo, trening, pravilan oporavak i redovno jelo. Ponekad pojedem pizzu sa sinom, jer bi inače bilo dosadno", rekao je jednom prilikom Ronaldo.

Također, Ronaldo tokom jutarnjeg obroka uglavnom popije cijeđeni sok, većinom od narandže, ali u ostatku dana pije samo vodu. Također, ima redovnih osam sati sna, te kraći san nakon četvrtog obroka.

Erling je odlučio da u potpunosti sluša savjete kakve je javno objavio Cristiano Ronaldo, a i Alfie ističe kako je njegov sin mnogo profesionalniji nego što je on ikad bio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ja sam morao da budem posvećen kako bih igrao, ali Erlin ge maksimalno žrtvovao. Otišao je od kuće sa1 6 godina u Molde i mnogo je profesionalniji nego što sam ja ikad bio", istakao je Alfie.

Erling je zaista čudesan i nema dileme da ćemo o njemu još mnogo toga čuti u narednim godinama.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Samo_Realan
Nemoj samo da padaš ko ova tetkica mala, fol pločice, fol bicepsi, tricepsi, zagrlio ga navijač protiv Leverkusena, počeo plakat fol ga boli hahahahah koliko je dobar igrač (uz LM najbolji) tolika je pickica
4 8
I_st
Kopiranjem Ronalda ce i postat najbolji
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi