Osim najavio Radnik i još jedno pojačanje: Procedura oko papira je nešto duža...

Željezničar sutra gostuje u Bijeljini

Osim najavio Radnik i još jedno pojačanje: Procedura oko papira je nešto duža...

Sutra nam se, nakon dva i po mjeseca pauze, zvanično vraća Premijer liga BiH, a već od 14:30h možemo pratiti prve utakmice 20. kola.

Jedna od tih utakmica je i duel Radnika i Željezničara u Bijeljini. Povodom sutrašnjeg duela danas je održana zvanična press konferencija FK Željezničar na kojoj su se okupljenim novinarima obratili trener Amar Osim i prvotimac Damir Sadiković.

Situacija u klubu pred početak drugog dijela sezone?

"Krov smo napravili, biće to gotovo za pet-šest dana. Susrećemo se sa sličnim problemima kao i drugi klubovi, ali borimo se. Odradili smo što smo trebali što se tiče ekipe, imali smo odlične pripreme... Nadam se da ćemo kroz sezonu opravdati to što je uloženou ekipu... Nije toliko loše, nije ni bajno", rekao je Osim.

Utakmica sa Radnikom? Željezničar ima tri vezana gostovanja.

"Prva je najvažnija, najteža zato što niko ne zna gdje je šta... Momenat prve utakmice više odgovara ekipi koja je slabija, ne govorim konkretno za našu utakmicu nego generalno. Uvijek je taj faktor da se ne zna na čemu smo jer je pauza trajala tri mjeseca... To je malo problem, pogotovo u prvoj utakmici. Moraće proći barem dva kola, da bi svi znali na čemu je", izjavio je Osim.

Da li je ekipa jača ili slabija u odnosu na prvi dio sezone? Prva utakmica sa Radnikom je bila dosta teška...

"To je bila jedna od naših boljih utakmica, jeste bilo samo 1:0, ali je to bilo super, giga, mega, ultra zasluženih 1:0. Protivnik čitavu utakmicu nije pogledao na gol, mi smo imali još nekoliko šansi... Ja bih bio zadovoljan kada bismo ponovo odigali takvu utakmicu. A da li smo bolji, to će pokazati tabela... Vidjećemo na kraju koliko ćemo osvojiti bodova iz ovih 14 kola pred nama. Pitajte me to za dva-tri kola", rekao je trener Željezničara.

Da li će biti još dolazaka?

"Ganjamo još nekakvog igrača, samo što je procedura malo duža za dobijanje papira i vize za neke igrače koji dolaze iz zemalja u kojima je potrebna viza za ulazak u BiH. Nadamo se ipak da ćemo sljedeće sedmice predstaviti novog igrača", riječi su trenera Plavih.

Potom je riječ preuzeo Sadiković.

Kako ste vidjeli prijateljske mečeve i kakva su očekivanja pred duel sa Radnikom?

"Sve što smo igrali u Antaliji, igrali smo protiv kvalitenih protivnika... Ima tu puno faktora zbog kojih smo možda u nekim utakmicama bili u malo gorem položaju nego što smo trebali biti, ali tek sada ćemo pokazati kako stojimo i ko smo i šta smo... Svaka utakmica sa Radnikom, pogotovo u Bijeljini je teška... Mislim da neće biti nekih kalkulacija, prva je utakmica, biće 'glavu u glavu', pa neka bolji pobijedi", istakao je Sadiković.

Osjećate li da je Radnik "dužnik" Željezničaru zbog svega što se dešavalo prošle sezone oko izlaska u Evropu?

"Otišli, iskoristili situaciju koja je nepredviđena bila i bili su na pravom mjestu u pravo vrijeme. Ja ih ne doživljavam kao dužnike, mi godinama imamo odlične odnose..."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Komentar na akciju navijača da se Željezničaru prizna titula iz 1946.?

"To će se desiti kad-tad i treba se desiti. Bilo bi logično... Razumijem i da ljudi u Savezu imaju nekih drugih obaveza, pa se ne mogu sada time baviti, ali i to treba doći na red. Kada su već dobili Zvezda, Hajduk...", poručio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rekorderi
Višegodišnji sexualni zlostavljač malih vijetnamskih bindica
9 2
PlavaPorodica
Babuka!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti