O, dobro došla Premijer ligo, nije te bilo dugo...
Na Koševu pregršt uzbuđenja izazvano sudijskim odlukama Zorana Gubića, a bez incidenta nije prošao ni duel u Bijeljini

Vratila se u stilu

O, dobro došla Premijer ligo, nije te bilo dugo... · Komentar

E. Škorić, foto: T. Hebib

Kakva god da je - naša je. S nestrpljenjem smo čekali skoro tri mjeseca da se vrati na scenu. I vratila se, u svom stilu.

U subotu su odigrane prve utakmice drugog dijela sezone Premijer lige BiH. Reći će mnogi najgore na svijetu, možda i neće reći ništa pogrešno, ali... Hajde da ipak ostane na tome da je ona jučer ponovo startala i da nam je najgovijestila još jedno ludo proljeće.

Prve mečeve odigrali su Velež i Zvijezda u Mostaru, te Radnik i Željezničar u Bijeljini. U Mostaru dominacija Veleža i sigurna pobjeda rezultatom 2:0, za sigurniji nastavak sezone kada su Rođeni u pitanju. Zvijezda ostaje prikovana za dno sa osam bodova i jasno je da je sada samo čudo može izvući iz blata.

U Bijeljini bez golova. Tvrda utakmica, kakva se mogla i očekivati. Slavko Petrović nije dozvolio bivšem timu da odnese čitav plijen. Negledljivo i loše, pa je po bod nekako i najrealnije.

Ali, kraljica Premijer liga nije mogla da ne ponudi poneki skandal na startu proljeća. Tako se šef struke FK Radnik, spomenuti Slavko, požalio da su mu Amar Osim i klupa Plavih odbili pružiti ruku.

"Ne trebam vam crtati...", bio je odgovor Osima na pitanje novinara zašto je ignorisao Petrovića. Amar je aludirao na činjenicu da je upravo tužba Petrovića na kraju koštala Želju odlaska u Evropu.

Bivši strateg Željezničara je pak rekao da je to isključivo krivica uprave Željezničara, ali i priznao da mu je teško pala "neka nova moda u Željezničaru".

"Ne znam je li to neka moda u Željezničaru da se treneru ne pruža ruka? To je prvo odbio da uradi Dino Pekić. Prišao sam kulturno klupi gostiju da poželim sve najljepše, što je i zadatak domaćeg trenera, ali mi je odmah odmahnuo rukom kao da ne prilazim, a onda je i trener odbio da se rukuje. Ja mislim da je to stvar kulture. Ako Željezničar promaši tri puta promaši zacrtani datum isplate jednom treneru, nisam ja kriv. Ja se više nikada u životu od njih neću nikome javljati. To nema veze sa sportom i fudbalom", poručio je Petrović.

Nije stalo na tome. Nedugo nakon toga duel Sarajeva i Tuzle Cityja ponudio je nova uzbuđenja.

Gosti iz Tuzle stigli su neočekivano do vodstva na Koševu, a onda se desio incident u kojem je Badji najprije oštro startao nad igračem Sarajeva, da bi potom dobio direktan crveni karton jer je rivala davio s dvije ruke. Nastao je opšti haos, taj potez dodatno je uzburkao stvari na terenu, a onda je došla situacija kod gola Sarajeva za 2:1.

Rahmanović je srušio Nukića, koji vrišti od bolova i leži na travi, no sudija Zoran Grbić puša da se igra dalje, a upravo taj napad donosi bordo timu preokret. Dušan Hodžić je pogodio, protesti gostiju su bili uzaludni, lopta je otišla na centar.

Na poluvremenu dolazi obavijest iz FK Tuzla City kako je "kompletna uprava kluba demonstrativno napustila Koševo". Demotivisani Tuzlaci bivaju pregaženi, pa su na kraju izgubili 6:2...

Azmir Husić, prvi čovjek Tuzle, koji se našao u raznim aferama od dolaska u bh. nogomet, za SportSport.ba je poručio kako je "ovo jedini način da veliki klubovi osvoje titule".

"Ovo je sramota od fudbala. Imamo u jednom glavnom gradu na stadionu situaciju da igrač Sarajeva momku kaže 'majmune'. To je rasizam. Izgleda da ćemo fudbal igrati samo za Sarajevo i za nekoliko velikih klubova. Ovako titule osvajaju. Tužno je, gledaš, a ništa ne možeš da promijeniš. Mi ćemo sazvati vanrednu press konferenciju, ali odustati ne smijemo i moramo da se borimo protiv ovakvog fudbala", kazao je razočarano Husić za SportSport.ba.

No, hajde da se bacimo i na neke lijepe stvari. Iskusni Mersudin Ahmetović je zabio tri gola, izgleda kao kalibar i za reprezentaciju u ovim poznim godinama, a nakon skoro 40 godina na Koševu opet je zaigrao igrač s prezimenom Sušić. Tino Sven je ušao u igru i onda zabio s bijele tačke svoj prvijenac u nevjerovatnom debiju,  a sve je to sa tribina posmatrao selektor Zmajeva Dušan Bajević.

Tako je Premijer liga ponudila sve svoje čari na samom početku drugog dijela sezone. Mnogi ovu sezonu ili tačnije polusezonu smatraju jednom od najuzbudljivijih od nastanka lige.

Dovoljna je činjenica da se pet timova bori za vrh i skoro isto toliko za opstanak. Svaki bod može da bude odlučujući i svaka sudijska greška može da skroji konačnu tabelu.

Stoga, imajte na umu da smo zbog toga specifični i da uvijek možete da očekujete nešto novo i neočekivano. Danas su na programu još tri meča (Čelik - Zrinjski, Sloboda - Mladost i Široki - Borac).

Apsolutno svaki od ovih timova naprosto ne smije da gubi bodove i poginut će za iste, a ponekad se sredstva ni ne biraju. Premijer liga je, uglavnom, prvog dana nastavka potvrdila kandidaturu za najzamljiviju u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Možda i jeste najgora, ali uživajmo u onome što je naše. Bit će afera, pritisaka, loših odluka i nepruženih ruku, ali mi za drugačije ni ne znamo.

Ono što treba da bude pozitivno osim te nevjerovatne izjednačnosti, pa i konačnog povratka zvijezdi poput Vranješa, Sušića, Zakarića i Štilića u elitni rang bh. nogometa, svakako je i Fantasy SportSport.ba. Ako već niste kreirali svoj tim, nije kasno da to uradite. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hakkinen
Gospon Škoriću vi ste jedan odličan STIHOKLEPAC i ovaj naslov je WAOOOO. Ma bravo legendo uljepšaš mi dan ovakvim naslovima. Hahaha
5 4
NAPOLI
Dan 2 Propalog fudbals
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi