FK Borac na Pecari vodio 0:2, pa na kraju jedva izvukao jedan bod

Sjajna utakmica 20. kola Premijer lige

FK Borac na Pecari vodio 0:2, pa na kraju jedva izvukao jedan bod

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Široki Brijeg i Borac remizirali su (2:2) u posljednjem susretu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.


Odlično otvaranje meča imali su gosti iz Banja Luke. Već u osmoj minuti su poveli, a pogodio je Stojan Vranješ za 0:1.

Pogotku je prethodila odlična akcija gostiju. Zlomislić je skinuo zicer Miriću, ali ovaj je došao do lopte i uposlio je Vranješa koji je uz pomoć prečke pogodio.

Samo šest minuta kasnije drugi gol u mreži domaćih. Kajkut je kratko dodao loptu do Milutinovića, ovaj je šutirao, a lopta se odbija od jednog igrača domaćeg tima i završava u mreži za 0:2.

Potom su se gosti povukli i čekali su šansu iz kontri. Široki je preuzeo kontrolu nad loptom, ali jednostavno domaći nisu imali pravu završnicu.

U 21. minuti tražio je Široki i penal. Smatrali su da je Danilović igrao rukom, no sudija Admir Šehović je samo odmahnuo rukama.

Borac je u 33. minuti lako mogao i do trećeg gola. Nakon kontre i dobre asistencije Vranješa, Kajkut glavom šutira pored gola.

Široki je prvi dobar pokušaj uputio u 38. minuti meča. Barišić je bio taj koji je pokušao sa 20-ak metara, nije bio precizan pa se na odmor otišlo vodstvom gostiju od 0:2.

Treba svakako istaći da su igrači Borca Jovanović i Dujaković dobili žute kartone u prvom dijelu ovog meča i suspendovani su za derbi protiv FK Sarajevo u narednom kolu.

Trener domaćeg tima Toni Karačić uveo je u nastavku meča Franjića i Pervana, a ovaj drugi već u prvom dodiru s loptom ima odličnu šansu, ali iz dobre pozicije šutira pored gola.

Zatim je Dino Ćorić imao ogromnu šansu u 53. minuti, no Lučić je uz dosta problema odbranio njegov udarac.. Međutim, tri minute kasnije Pervan postiže prekrasan gol. Odigrao je dupli pas sa Ćorićem i prekrasno je pogodio za 1:2.

Nastavio je Široki s atacima ka golu Borca, a u 69. minutu su stigli do novog gola. Cipetić fantastično ubacuje s desne strane, a Viktor Angelov prekrasno pogađa glavom za izjednačenje rezultata na 2:2.

Angelov u 73. minuti ponovo odlično šutira nakon prekida, Milutinović spašava s gol-linije, a u nastavku akcije Radeljić odlično šutira, brani Lučić.

Gosti tek u 80. minuti prave konkretan napad u drugom dijelu. Odličan šut je uputio Dujaković, a lopta je prošla tik pored gola Širokog.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao. Gosti na kraju mogu biti zadovoljni jednim bodom, jer se lako moglo desiti da ostanu bez ijednog boda. Lučić je u nadoknadi skinuo udarac Radeljića i ostalo je 2:2. Široki je još tražio penal u nadoknadi, ali ga nisu dobili.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Široki Brijeg - Borac 2:2 (Pervan 56', Angelov 69'/ Vranješ 8', Milutinović 14')

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Barišić, Ćorić, Jurilj, Angelov, Marić, Stanić, Radeljić, Hrkač, Nikić.

FK Borac: Lučić, Jovanović, Kajkut, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Mirić, Vranješ, Janičić, Zakarić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Velezovac231
Idemo pitari spustite ova ****a naredno kolo a mi cemo ih je... poslije vas
8 4
Uranija
Joj šta pitari rade, jučer naštimali neriješeno selji danas neriješeno borcu i naravno ‘kupili’ svoju utakmicu.hahahaha. Sve smo naštimali
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi