Borac u derbiju traži prekid tradicije, Željezničar u Ugljeviku

Danas četiri utakmice Premijer lige BiH

Borac u derbiju traži prekid tradicije, Željezničar u Ugljeviku

U sklopu 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH danas će biti odigrane ukupno četiri utakmice.

Najzanimljivije će svakako biti u Banjaluci, gdje će Borac ugostiti Sarajevo, a na tabeli između ova dva kluba razlika je u samo tri boda i motiva sasvim sigurno niti jednima neće nedostajati.

Osim za bodove, Borac će igrati i za prekid tradicije. Posljednji put su "crveno-plavi" u Banjaluci trijumfovali nad Sarajevom još 2011. godine, rezultat je tada glasio 2:0, a jedan od strijelaca je bio i sadašnji šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić.

"U goste nam dolazi tim u čijem je vlasništvu dupla kruna, tako da smo svjesni kakav nas posao čeka. Sarajevo u svojim redovima ima mnoštvo kvalitetnih fudbalera, počevši od Ahmetovića do Rahmanovića, Tatara, pa Šerbečića... Predvodi ih kvalitetan stručnjak Vinko Marinović i sve ovo je dovoljno primamljivo da privuče veliki broj gledalaca na ovu utakmicu", kazao je, između ostalog, Branislav Krunić u najavi utakmice.

Otežavajuću okolnost po Borac predstavljat će neigranje Marka Jovanovića i Siniše Dujakovića, koji su suspendovani zbog tri žuta kartona, dok su gosti iz Sarajeva bez kadrovskih problema. U tim im se vraća i Mirko Oremuš.

"Mislim da nas čeka još jedna teška utakmica, protiv jedne veoma iskusne ekipe, koja ima dosta igrača koji su igrali u dobrim klubovima i stvarno znaju da igraju na rezultat. To su pokazali tokom čitavog prvenstva, ali imamo i mi dobru ekipu. Tako da se nadam da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i da ćemo probleme koje smo imali u prethodnom meču popraviti. Nadam se da ćemo u Banjaluci odigrati kvalitetno i vratiti se kući s pozitivnim rezultatom", izjavio je trener 'bordo' tima Vinko Marinović.

Kvota u kladionici "Mozzart" na pobjedu Borca je 2.75. Kompletnu ponudu pogledajte OVDJE.

SportSport.ba tim 10. kola Premijer lige BiH

S početkom u 14:30 sati u Etno selu Stanišići će se sastati Zvijezda 09 i Željezničar. U dosadašnjem toku šampionata Zvijezda 09 je sakupila tek osam bodova i bit će im potrebno pravo čudo da izbjednu ispadanje, a pred ovaj susret i jedni i drugi su u velikim problemima zbog bolesti igrača.

Računica Željezničara je jasna - samo pobjeda dolazi u obzir.

"Cilj je uvijek pobjeda, sa kim god da igramo. Uvijek igraš da pobijediš, pa tako i danas. Definitivno je utakmica u kojoj ćemo imati priliku da pobjedimo nekoga poslije par mjeseci. Od novembra nismo pobijedili nekoga. Svako osvajanje bodova donosi dodatno samopouzdanje i neki dodatni implus", kaže šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim.

Kvota na pobjedu Željezničara u "Mozzart" kladionici je 1.30.

Pobjedu za priključak u borbu za titulu tražit će i Zrinjski koji će Pod Bijelim brijegom ugostiti Slobodu. Samopouzdanje je Plemićima dodatno dao trijumf koji su ostvarili u Zenici prethodne sedmice.

''Sloboda u odnosu na jesen ima vrlo promijenjen tim, vrlo mlad, posebno u veznom redu. Oni će pokušati da na duh i energiju, uz dosta trke, dođu do povoljnog rezultata, a mi ćemo pokušati da ih u tome spriječimo'', najavio je trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Kvote za duel između Zrinjskog i Slobode pogledajte OVDJE!

U preostalom susretu Mladost će u Doboju kod Kaknja ugostiti rasterećeni Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Parovi i satnica:

Mladost - Široki (14:30)
Zvijezda 09 - Željezničar (14:30)
Borac - Sarajevo (16:30)
Zrinjski - Sloboda (17:30)

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
A od cega su bolesni zvjezdasi. Zar ne bi trebalo sportisti da imaju jaci imunitet? Oni se svi razboljeli ko djeca u vrticu
5 3
Hakkinen
Svinjski 1 : 1 Sloboda Tuzla Zvijezda KORONA 09 0 : 3 Željo Borac 1: 2 Sarajevo Mladost 1: 1 Uski Kladioničar nikada nisam bio niti sam se ikada kladio ali evo da vidimo .
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi