Rooney o smanjenju plata fudbalerima: Ovo je sramotno što se radi...

Slavni fudbaler imao je mnogo toga za reći

Rooney o smanjenju plata fudbalerima: Ovo je sramotno što se radi...

E. Dindić

Koronavirus ozbiljno je pogodio fudbal u Engleskoj, pa svi traže mjere koji bi što više umanjile posljedice  uzrokovane ovom pandemijom.

Kako stvari sada stoje veliki dio tereta bi mogao da padne na leđa fudbalera. Tamošnja vlada zatražila je od njih da se odreknu dijela plate kako bi pomogli zemlji da što prije prebrodi krizu koja ju je pogodila.

Ovaj prijedlog naišao je na negodovanje mnogih fudbalera u toj zemlji, a čini se da je najglasniji u tome bio Wayne Rooney sadašnji fudbaler Derby Countyja.

"Da me Derby pita za smanjenje plate da bih spasio klub, razumio bih. I pomogao bih kako mogu. Da Vlada zatraži da njima pomognem i to je sasvim uredu. Sve dok znam gdje ide novac. Ali ja nisam kao svaki fudbaler. Imam dugu karijeru iza sebe i zaradio sam dosta", rekao je Rooney te dodao:

"Nije svaki fudbaler u istoj poziciji, a ipak je od svih zatraženo da se odreknu 30 posto svoje plate. Zašto su fudbaleri odjednom žrtveni jaganjci? Ono što se desilo posljednjih dana je potpuna sramota. Vlada bi trebala da javnost obavještava o najvećoj krizi u našim životima. Zašto se uopšte razmišlja o platama fudbalera.

"Kako god da pogledate mi smo lagane mete. A ono što se ne vidi je da je polovina naših zarada otišla na porez. Ako neki fudbaleri kažu da neće pristati na smanjenje plate od 30 posto iz razloga što će ih financijski upropastiti , to će biti prihvaćeno kao da bogati fudbaleri odbijaju smanjenje.

"Šta je sa velikim zvijezdama iz drugih sportova, koje žive u mjestima poput Monaka i izbjegavaju plaćanje poreza. Sramotno je kako se sve odigralo prethodnih dana. Shvatam da su fudbaleri dobro plaćeni i da bi mogli da daju novac. Ali to bi trebalo da se radi pojedinačno , od fudbalera do fudbalera. Klubovi bi trebali da razgovaraju sa svakim fudbalerom, da objasne da su uštede važne za opstanak. Fudbaleri bi to prihvatili", završio je svoje izlaganje Rooney

Top Komentari

LjutiKrajisnik
Koji kralj. Sve u slovo istinu covjek kaze.
6 0
izvoristine
Dok je budala davece svoj novac vama sto se zabavljate raznim dokonijama i ne vaznim stvarima. A kad se razbole trcace doktorima a vi u misje rupe i jos trazite platu. Mozda nekog sad sa loptama zabavljate po karantinama.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi