Zidane dao zeleno svjetlo, Real kreće u misiju dovođenja zvijezde Bayerna

Alaba ne želi produžiti ugovor

Zidane dao zeleno svjetlo, Real kreće u misiju dovođenja zvijezde Bayerna

Edmir Škorić

Real Madrid će pokušati da dovede beka Bayerna Davida Alabu.

Nakon deset godina provedenih u Minhenu, 27-godišnji austrijski reprezentativac bi mogao da krene put Madrida, budući da ga Zinedine Zidane vidi kao novog lijevog beka u svom timu.

Alaba odbija da produži ugovor s Bayernom koji vrijedi do ljeta 2021. godine i Bavarci će morati da razmisle o njegovoj prodaji do kraja godine, a Madriđani smatraju bi on bio pravo rješenje za nasljednika Marcela.

Bilo je upita za Alabu iz Engleske, no njemu se ne ide tamo, pa je izglednije da pojača Reala, a Bild tvrdi da je sam Zinedine Zidane aminovao transfer i upravi poručio da treba krenuti u realizaciju istog.

U Realu ne manjka kvalietnih bekova, ali činjenica je da bi Alaba bilo pravo pojačanje i po mjeri navijača, budući da već dugi niz godina igra na visokom nivou u jednom od najboljih timova Evrope.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uostalom, radi se o igraču koji može kvalitetno odgovoriti svim zadacima i na više pozicija, te je sposoban igrati u veznom redu. Postoji mogućnost da i Barcelona razmatra istu opciju, pa će Real imati žestoku konkurenciju u borbi za njegov potpis.

Alabina trenutna tržišna vrijednost iznosi 65 miliona eura, ali s obzirom sve okolnosti, uključujući i krizu izazvanu pandemijom koronavirusa, Bayern će morati da spusti cijenu, što će olakšati posao Real Madridu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Pa oni i šugava Barcelona pokušavaju već 10 godina da ga dovedu. I njeg i druge iz Bayerna. Ko je uspio da kupi nekog igrača Bayerna a da ga oni nisu HTJELI prodati?? Jedino Kroos otišao ali zato što je pohlepan i htjeo veću platu inače nebi bilo šanse da ga uzmu. Zato neprovaljujte se.
4 7
The_Boss
Cuj pohlepan...nije on kriv sto ga Guardiola nije vidio u svojim planovima,htio je iskusnijeg X.Alonsa i normalno da ce covjek otici ,a Realu je bio potreban vezni
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi